Szent Margit Kórház szülés szülészet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Szent Margit Kórházba érkező vajúdó kismama nem ért át időben a portáról a szülészetre, ezért az udvaron szülte meg a gyermekét.

Kedden hajnali négy körül érkezett férjével a kismama az ügyeletes óbudai Szent Margit Kórház portájához. A vajúdó kismama és párja az agglomerációból indultak, és előre jelezték, hogy az asszony rövid vajúdást követően szülni fog, így szeretnének mielőbb a szülészetre menni -írta meg elsőként a Magyar Hang.

A portaszolgálat próbálta elérni telefonon a szülészetet, de nem vették fel a telefont, így a biztonsági őr egy tolószéket ajánlott fel a kismamának. Az asszonynak annyira előrehaladott volt a szülése, hogy már ülni sem bírt, ezért úgy döntöttek, gyalog indulnak a szülészet épületébe, azonban az udvarig jutottak.

A férj véres ruhában, kiabálva rohant segítségért, de nem járt sikerrel, ezért a kisbaba a kórház udvarán, a járdán született meg.

Képünk illusztráció. Forrás: BSIP via AFP/AMELIE BENOIST / IMAGE POINT FR/Amelie Benoist / Image Point Fr

A kórház sajtóosztálya megerősítette a lap értesüléseit:

"A kismama feltehetően előrehaladott állapotú vajúdása miatt végül nem ért át a másik épületbe, hanem az udvaron, a járdán fekve adott életet gyermekének, miközben kísérője az A épületben a szülőszobára felsietve kért segítséget. Az osztályról érkező egészségügyi személyzet a biztonsági szolgálat munkatársának segítségével a jó általános állapotban lévő szülő nőt és újszülöttjét az osztályra szállították, ott a szakma szabályainak megfelelően ellátták és elhelyezték őket. Anya és újszülöttje is jól vannak"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.