Élve került hullaházba egy 55 éves férfi, majd mégis meghalt

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
halál időpontja Ausztrália nyomozás kórház botrány hamisítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ausztrál halottkém szerint a férfi még életben lehetett, amikor a hullaházba szállították.

A bíróság vizsgálja azokat az állításokat, amelyek között szerepel, hogy egy orvost arra kértek, hamisítson meg egy halotti bizonyítványt.

Miután a halottkém értesült az 55 éves férfi haláláról, megkezdte a haláleset vizsgálatát. Azt állította, a beteg még életben volt, amikor szeptember 5-én hullazsákba tették, és halotti bizonyítványt sem állítottak ki róla.

illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az egyik ausztrál kórház orvosa állítólag friss vért fedezett fel a halottnak nyilvánított férfi kórházi köpenyén, ami a karján lévő sebből származhatott. Továbbá az orvos szerint a férfi szemei nyitva voltak, a hullazsák pedig ki volt zipzárazva. Az orvos a halottkémnek küldött jentésében azt írta, hogy a vér, a karok helyzete és a szem állapota nem felelt meg egy olyan személynek, akit fel kellett volna boncolni. Az alkalmazottak megerősítették, hogy az orvos a férfi halálát végül szeptemben 6-ra jegyezte be.

Egy temetkezési vállalkozó megkérdőjelezte a halotti bizonyítványon szereplő dátumot, mivel a család közölte vele, hogy szeptember 5-én történt a tragédia.

A kórházi tisztviselők állítólag megkérték az orvost, hogy dátumozza vissza a halálesetet, ő azonban ezt megtagadta, ezután pedig felmondott és értesítette az osztályvezetőt.

Az ügyet továbbra is vizsgálják – írja a The Guardian.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.