gyilkosság Bécsben Bécs nyomozás letartóztatás kettős gyilkosság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Augusztus elején adtunk hírt arról, hogy a tunéziai Mahmoud N. valószínűleg megfojtotta Bécsben élő, magyar származású volt élettársát, illetve annak 14 éves lányát. Ö. Renáta két kisfia, a 9 éves Emirhan és a 6 éves Harun még egy teljes napig tartózkodott a holttestek mellett a szomszéd szobában, végül ők hívtak segítséget.

A rendőrség a nő élettársát, a 49 éves tunéziai Mahmoudot gyanúsította a gyilkossággal. A férfit azonban nem tudták kikérdezni, mert elmenekült Ausztriából.

Mahmoud N.-t szeptember közepén Franciaországban egy menekültszállón fogták el, ahol arab barátai bújtatták őt.

"A férfit visszahozták Ausztriába, és megpróbálták kihallgatni, de nem tett vallomást" - nyilatkozta a Blikknek a büntetőügyekkel is foglalkozó, az áldozatok családját is képviselő bécsi Ujvárosi Ügyvédi Iroda vezetője, dr. Ujvárosi Veronika.

Újabb fejlemények a bécsi kettős gyilkosságról: így áll most a nyomozás Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Daniel Bockwoldt

"Mindezt azzal magyarázta, hogy olyan sokk hatása alatt van, hogy nem tud nyilatkozni. Az ügyvéd elmondása szerint Mahmoud N. arra is hivatkozott az osztrák nyomozóknak, hogy fizikailag és pszichikailag sincs olyan állapotban, hogy vallomást tegyen. A gyanúsítottnak kirendelt védője volt, de már fogadott magának egy ügyvédet. Kapott arab tolmácsot is, mert – bár beszél németül – ragaszkodott ahhoz, hogy az anyanyelvén beszélhessen a hatóságok előtt."

"Renáta fiai a gyermekközpont védelme alá kerültek. Azt nem tudom, hogy az édesapjuk jelezte-e, hogy szeretné-e, ha hozzá kerülnének a gyerekek, de Renáta egyik rokona azt közölte, hogy vállalná a nevelésüket" - tette hozzá az ügyvédnő, aki megjegyezte, hogy a hétéves kisfiút szakember jelenlétében kikérdezték a rendőrök. A gyerekek elmagyarázták, miért pont ehhez az orvoshoz mentek, miután az anyjukat nem találták. A fiú bokszedzésre járt, ezért kontaktlencsét kell viselnie, ami miatt többször látogattak el ehhez a szemészhez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.