Kellemetlen lehet az ébredés: ezen az országrészen már fagyni fog

Fotó: Koncz Márton -
kelet időjárás fagy
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Meteorológiai szolgálat: péntekre virradóra a keleti országrészben nagy területen lehet fagy.

Péntekre virradóra a keleti országrészben nagy területen lehet 0 és -4 Celsius fok, a fagyzugos helyeken pedig akár -5, -6 fok is elképzelhető - közölte Fehér Balázs, az Országos Meteorológiai Szolgálat meteorológusa csütörtöki videójában.

Fotó: Koncz Márton

A meteorológiai szolgálat a YouTube-csatornáján közzétett videóban kifejtette: csütörtök éjszaka derült lesz az ég, de nyugat felől fátyolfelhőzet húzódik az ország fölé. A Dunántúlon általában 2-7 fok között alakul a minimum-hőmérséklet, a keleti országrészben viszont nagy területen lesz 0, -4 fok, a fagyzugos helyeken -5, -6 fok is elképzelhető - mondta. A meteorológiai szolgálat a Facebook-oldalán úgy fogalmazott, ez lehet a szezon első, nagy területet érintő fagyos hajnala. Közölték, hogy a hétvégén már nem kell fagyokra számítani, melegedés várható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.