Kapával támadt rá egy apára, fiára és kutyájukra egy idős férfi Budapesten

dreamstime -
kapa súlyos sérülés támadás Budapest
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lezárult a nyomozás annak a tavaszi támadásnak az ügyében, melyben egy hatvanéves férfi két embert és egy kutyát is megsebesített a fővárosban.

Kutyasétáltatásra indult egy család idén tavasszal, az esti órákban Budapest XVI. kerületében. Az egyik közeli házból egy kutya szaladt a családhoz, majd az állatot követte a gazdája is, aki minden előzmény nélkül először trágár szavakkal illette a kutyasétáltatókat, majd kezében a kapával az állatra támadt. Az egyik sértett férfi megpróbálta tompítani az ütést, hogy megvédje a kutyáját.

Illusztráció Forrás: Dreamstime

A támadást nem sikerült elhárítania, az eb viszont elszaladt. A hatvanéves K. József ezután az állat gazdáit vette célba: az idősebb sértettet fejbe vágta a kapa nyelével, majd a szerszám éles végét használta a szemtáji ütéshez. A férfi a bántalmazás következtében súlyos sérüléseket szenvedett és a földre zuhant. A támadó ezután a sértett fiát ütötte fejbe, ő könnyebben sérült.

"A XVI. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a 60 éves K. Józsefet elfogták, majd gyanúsítottként hallgatták ki maradandó fogyatékosságot okozva elkövetett súlyos testi sértés bűntett kísérlete, valamint állatkínzás vétség megalapozott gyanúja miatt. A rendőrök a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal adták át az illetékes ügyészségnek" – olvasható a police.hu-n elérhető közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.