Harry megsértődött: Károly döntése után ismét nagy a feszültség a királyi családban

Forrás: NORTHFOTO/Justin Goff/KGC Photo Agency LLP/Kgc-03 -
államtanácsosi szerep királyi család államtanácsos III. Károly Harry herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fontos pozíció az államtanácsosi szerep, ugyanis azok, akik viselik ezt a titulust, helyettesíthetik az uralkodót.

II. Erzsébet haláláig az államtanácsosi posztot Károly, Vilmos, András és Harry töltötte be, és azért rájuk esett a választás, mert ők következtek a trónöröklési sorrendben a tizennyolcadik életévüket betöltött családtagok közül.

A király távollétében, vagy betegsége esetén az államtanácsos segít a hivatalos ügyekben, ezért fontos, hogy ne csak aktívak legyenek, hanem a szigetországban is éljenek, ha azonnal szükség lenne a munkájukra. Harry azonban az Egyesült Államokban lakik, András pedig a pedofilbotránya óta kényes helyzetben van.

Harry herceg Forrás: NORTHFOTO/Justin Goff/KGC Photo Agency LLP/Kgc-03

Károly ezért elgondolkodott azon, hogy megfosztja őket az államtanácsosi poszttól, ám úgy tűnik, inkább bővíti a társaságot, elkeverülve ezzel Harry és András megalázását. Fiának azonban rendkívül rosszul esett, hogy édesapja kinevezi a posztra Eduárd herceget és Anna hercegnőt is, akik Harryék után következnek az öröklési sorban.

A Daily Star idéz egy szakértőt, aki szerint Harrynek nincs oka megsértődnie a döntés miatt, ugyanis nem él már életvitelszerűen Angliában, így Károlytól észszerű lépés volt, hogy olyasvalakiket is beemelt az államtanácsosai közé, akik bármikor helyettesíthetik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.