Üreges betonoszlopba esett egy tízéves kisfiú: két napja küzdenek az életéért

kisfiú Vietnám mentés baleset betonoszlop
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Két napja küzdenek egy 35 méter hosszú, földbe süllyesztett, üreges betonoszlopba esett tízéves kisfiú életéért Vietnam déli Dong Thap tartományában.

A Mekong deltavidékén fekvő tartomány egy hídépítkezésénél társaival hulladékvas után kutató Ly Hao Nam segélykiáltásait szombaton hallották meg. A mentőszolgálat hétfőn egy kamerát eresztett le a 25 centiméter átmérőjű résbe, de nem tudták meghatározni a gyerek helyzetét, nem kaptak választ tőle – írja az MTI.

Dong Thap tartomány közlekedési hivatalának illetékese elmondta: nem tudják elképzelni, hogyan eshetett bele a fiú az oszlop rendkívül szűk résébe.

A helyi média beszámolója szerint a mentők oxigént pumpáltak az oszlopba és darukkal, munkagépekkel próbálták kiemelni, de eddig nem jártak sikerrel. A talajt is meglazították körülötte, de ettől az oszlop megdőlt, ami tovább nehezíti a mentést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.