Borzalmas dolgot művelt egy kiskorú lánnyal a borsodi férfi

Forrás: Thinkstock -
kiskorú intim fotók Borsod megye rendőrség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Három év szabadságvesztésre és három év közügyektől való eltiltásra ítélte, valamint kötelezte a sértettnek okozott 300 ezer forintos kár megfizetésére a bíróság azt a férfit, aki egy kiskorú lány intim fotóival élt vissza - közölte a Miskolci Törvényszék szerdán.

A Szerencsi Járásbíróság előkészítő ülésen hozott ítéletet a férfi ellen szexuális kényszerítés bűntette, különleges személyes adattal visszaélés és lopás vétsége miatt - írta az MTI.

A megállapított tényállás szerint a vádlott egy közösségi oldalon álnéven regisztrálva vette fel a kiskorú lánnyal a kapcsolatot, aki intim fényképeket küldött magáról.

A férfi, aki nem volt tisztában a lány pontos életkorával, további felvételeket kért, és amikor azokat nem kapta meg, megfenyegette a sértettet, hogy a korábban kapott képeket közzéteszi. Miután a lány megszakította fenyegetőjével a kapcsolatot, a vádlott elküldte ismerőseinek a felvételeket.

Borzalmas dolgot művelt egy kiskorú lánnyal a borsodi férfi Forrás: Thinkstock

Egy másik alkalommal a terhelt édesapjának szerencsi otthonából lopott el egy számítógépet, egy monitort és egy hangfalszettet - írták.

Az előkészítő ülésen a vádlott beismerte bűnösségét. Ezt, valamint, hogy édesapja megbocsátott neki, a bíróság enyhítő körülményként értékelte, ugyanakkor súlyosbító körülményként vette számításba, hogy a bűncselekményeket szabadságvesztésének próbaideje alatt követte el.

Az ítélet nem jogerős: a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.