Megszólalt a rendőrgyilkos volt kollégája: "Ő maga a démon, az ördög!"

gyilkosság rendőrgyilkosság rendőrség késelés újbudai rendőrgyilkosság Budapest
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egykori munkatársai féltek Sz. Szilárdtól, attól a férfitől, aki január 12-én egy késsel kétszer megszúrt és meggyilkolt egy rendőrt, valamint két társát is megsebesítette. Az egyenruhásokat azért riasztották az újbudai lépcsőházba, mert a gyanúsított randalírozni kezdett és megpróbált betörni egyik szomszédjához. Az igazoltatás után azonban elszabadult a pokol.

A Blikk információi szerint a később meggyilkolt posztumusz rendőr főhadnagy volt az, aki elvette, majd zsebre tette a férfitől elkobzott kést, ám amikor lekapcsolódott a lépcsőház automata világítása, a gyanúsított rátámadt a rendőrre. Visszaszerezte a kését és habozás nélkül kétszer szíven döfte Baumann Pétert, majd a sötétben hadonászva a másik két rendőrt is megsebesítette.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

A férfi ezután menekülőre fogta, az elfogásáról videó is készült, melyen hallható a rendőrök által leadott lövés is. A meghallgatására vasárnap került sor, és míg korábban mindent tagadott, a bíróság közleménye szerint tényleges, tényfeltáró vallomást tett az általa elkövetett bűncselekményről. A férfi vélhetően szintetikus drog hatása alatt követte el a tettét.

Időközben kiderült, hogy a gyilkosság előtti napokban már intézkedett Szilárddal szemben a rendőrség, ugyanis a férfi megpróbált bejutni a Magyar Honvédség szolnoki laktanyájára. Ott összetűzésbe került az őrséggel, de a kiérkező rendőrök elfogták, rendzavarás és garázdaság miatt felelősségre vonták, majd eljárást indítottak ellene. Ezt követően visszatért Budapestre, ahol a lap szerint újabb adag drogot vett magához, a szer hatására pedig azt képzelte, hogy démonokkal harcol.

– mondta a Blikknek a rendőrgyilkossággal gyanúsított férfi volt kollégája. A férfi szerint négy évig dolgoztak együtt, Szilárd azonban megbízhatatlan és kiszámíthatatlan, feketén dolgozott, sokszor volt kába, zavart és agresszív.

"Hamar begurult, szó szerint elgurult a gyógyszere, mert ilyenkor mindig bekapott valami titokzatos tablettát, amitől lehiggadt. Ám, ha nem volt nála a szerből, akkor úgy beszélt az emberekkel, főleg a fiatalokkal, mint a legrosszabb náci tiszt, fröcsögve, gyűlölködve. Tartott, félt tőle mindenki, inkább kerültük, még akkor is, ha jól fizetett" – zárta mondandóját a gyanúsított egykori kollégája.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.