Újabb döbbenetes részletek a rendőrgyilkosságról: beletört a kés az áldozatba

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
rendőrgyilkosság Baumann Péter kés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A drog megsokszorozta a Sz. Szilárd erejét. Olyan erővel támadt Baumann Péter főtörzsőrmesterre, hogy eltört a rugós kés pengéje.

"A szúrásoktól megrongálódott a penge, a rejtett része is kijött a tokból. Egy ilyen eszköz egy másodperc alatt, egy kézzel működésbe hozható. A hirtelen, rövid idő alatt végrehajtott, erős szúrásoktól nem ritka, hogy kitörik az ilyen, úgynevezett stilettok pengéje, hiszen ezek a kések a rugós szerkezet miatt nem olyan strapabíróak mint egy, a nyéllel együtt készült, edzett acél tőr" - mondta a Blikknek Fekete Zsolt, Nindzsucu önvédelmi oktató.

Baumann Péter, főtörzsőrmester, meggyilkolt rendőr, 2023. január 12-én éjszaka intézkedés közben késsel sebezte halálra az őrjöngő Sz. Szilárd Fotó: Csudai Sándor - Origo


A szakértő felhívta a figyelmet arra, hogy a hegyes penge miatt Sz. Szilárd kése kifejezetten támadásra való szúrófegyver volt. Katonai boltokban, engedély nélkül lehet hozzájutni, de közterületen való viselése tilos, szabálysértési eljárást von maga után. Ára 30-60 ezer forint között mozog.

A lap értesülése szerint Sz. Szilárd múlt kedden a szolnoki laktanyánál balhézott, hét rendőr tudta csak megfékezni. A férfit előálították, a kábítószergyorsteszt metamfetaminra és amfetaminra is pozitív lett. Mindkét szer fokozza az agressziót, és megsokszorozza az erőt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.