Drogra lopott pénzt és késsel fenyegetett két tinit egy férfi a villamoson Budapesten - Videó

Fotó: Csudai Sándor -
Budapest lopás 6-os villamos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 22 éves elkövető ellen, aki néhány hónappal ezelőtt kirabolt két tinédzserkorú fiút az egyik fővárosi villamosjáraton.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint a tettes a Móricz Zsigmond körtér megállójában várakozó 6-os számú villamoson figyelt fel a két kiskorúra november 3-án délután. Leült velük szemben, majd felszólította őket, hogy adjanak neki 2.600 forintot kábítószerre.

Az egyik kamasz felállt és 160 forintot adott a férfinak, aki erre a fiú kabátzsebeit kezdte tapogatni és még több pénzt követelt, valamint késsel is megfenyegette áldozatát. A kiskorú ennek hatására további 1000 forintot adott a támadónak, majd végül a következő megállónál le tudott szállni a járműről.

A másik kamasznak nem volt ideje elhagyni a villamost, mert az már elindult. A férfi odalépett hozzá és felszólította, hogy ő is adjon neki valamit. A tini 150 forintot nyújtott át a férfinak, aki azonban nem volt elégedett, ezért beszorította a kiskorút a sarokba, majd az ő zsebeit is megtapogatta.

Ekkor a jármű mozgása miatt a támadó elvesztette az egyensúlyát, amit a fiú kihasznált és a tettest megkerülve az ajtóhoz ment. A férfi ekkor megragadta a fiú ruházatát, hogy visszatartsa, de a tininek sikerült leszállnia a villamosról. Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért a letartóztatásban lévő férfira, valamint azt is kérelmezték, hogy a korábban kiszabott két felfüggesztett börtönbüntetése is végrehajtásra kerüljön – írja a 24.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.