Csernelyi gyilkosság: a 14 éves fiú anyja szerint véletlen baleset történt

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
gyilkosság család Csernely
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy arról nemrég beszámoltunk, egy 14 éves fiatal testvérei szeme láttára vert agyon egy 83 éves asszonyt Csernelyen, mert az megtagadta vagyonának átadását.

A rendőrök lakossági bejelentést követően érkeztek a helyszínre, majd elfogták a kiskorút, aki egyébként testvéreivel együtt rendszeresen fosztogatott a környéken.

Az elkövető, Levente családja mélyszegénységben él, emiatt a gyerekek többször keveredtek lopási ügyekbe. Miután tudomást szereztek a bűncselekményről, a gyámhatóság illetékesei intézetbe szállították a tettes kilenc testvérét, ám a nagyanyjuk szeretné őket befogadni, hogy ne kelljen idegenek között nevelkedniük – írja a Bors.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Levente édesanyja, Mónika az esettel kapcsolatban egy olyan történetet mesélt a sajtónak, amely teljesen eltér attól, amit a hivatalos rendőrségi közleményből az olvasók megismerhettek.

Levi nagyon sokat segített Ilonkának, akinek még víz sem volt a házában. A néni gyakran a kútra járt, de amikor ezt Levi látta, kivette a kezéből a kannákat, hogy ne az idős asszony cipekedjen. A tragédia napján Levente megkérdezte tőle, szüksége van-e vízre, mire a fiam kapott öt flakont.

Ezeket Levi nálunk megtöltötte és át is vitte, de az asszony azt hitte, hogy más flakonokat kapott. Ezt szóvá is tette, mire Levente megmondta, hogy ő nem cserélt ki semmit. Ebből indult ki a vita. Végül a fiam valóban meglökte Ilonkát, aki elesett és beütötte a fejét a székbe a gáztűzhely és a palack között" – állítja Mónika. Hozzátette, a fia senkit sem akart bántani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.