Két év börtönt kapott az Iszlám Államot dicsőítő 23 éves magyar férfi

Forrás: Shutterstock/ Africa Studio -
Iszlám Állam al-Kaida uszítás börtön T. Dominik háborús uszítás fellebbezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ügyész szerint T. Dominik nagy nyilvánosság előtt uszított, továbbá lelki kapcsolatot épített ki az iszlamista szervezetekkel, és segített azok erőszakos tevékenységét népszerűsíteni. A férfi tagadta a vádakat. 

A Budapest Környéki Törvényszék nem jogerősen két év börtönbüntetésre ítélte háborús uszítás miatt T. Dominikot. A vád szerint az Iszlám Államhoz és az Al-Kaidához köthető propaganda-anyagokat tett közzé, melyek harcra buzdítanak.

Illusztráció Forrás: Shutterstock/ Africa Studio

A részben algériai származású férfi nem vallotta bűnösnek magát; azt állította, hogy senkit nem akart terrorcselekményre buzdítani, nem támogatja az Iszlám Állam tevékenységét, a terrorszervezethez köthető oldalakat pedig csak azért látogatta, a dicsőítő videókat a németországi székhelyű online felületre csak azért töltötte fel, mert kíváncsi volt ezekre: érdekelte a téma.

T. Dominik büntetésébe beszámítják az előzetesben eltöltött időt, és mivel kétharmaddal szabadulhat és pont ennyi időt töltött letartóztatásban, és ha nem súlyosbítják a büntetését, nem kell visszamennie a börtönbe.

Az ítélet ellen az ügyész és az ügyvéd is fellebbezett; az ügy másodfokon folytatódik - írja az nlc.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.