Szívszorító: 36 órát töltött kishúgával a romok közé szorulva egy szír kislány

földrengés Szíria Törökország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hétfőn reggel hatalmas erejű földrengés rázta meg Törökországot és Szíriát. A nyugat és kelet határán fekvő országban felfoghatatlan pusztítást végzett a rengés, lakóházak és épületek dőltek össze és több mint 15 ezren életüket vesztették.

Egy Mariam nevű szír kislány 36 órát töltött a hidegben, a romok közé szorulva a kishúgával együtt Besnaya-Bseineh településen.

A testvérek két betonelem közé rekedtek, az idősebb kislánynak mindössze annyi mozgástere volt, hogy a húga fejét simogassa, ezzel is nyugtatva őt.

"Szedjenek ki innen, bármit megteszek"

- mondta halkan, mikor meglátta a feléjük tartó mentőcsapatot.

"Szedjenek ki innen, bármit megteszek." Forrás: AFP/Bakr Alkasem

A két picinek és családjuknak hatalmas szerencséjük volt, a szülők és a gyermekek is életben maradtak. Az apa elmondása szerint a talaj remegése ébresztette fel őket, majd azonnal betonelemek kezdtek hullani, amelyek betemették őket és két napra odabent rekedtek. Félelmükben, illetve a figyelem felhívása végett hangosan imádkoztak, így hallotta meg őket valaki - írja a a CNN.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.