Kedden több magyar településen is földrengést észleltek - Bennünket is elérhet a katasztrófa?

Forrás: Shutterstock -
földrengés Budapest katasztrófa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kedden kora délután földmozgást lehetett érezni több magyar településen. Elérhet bennünket egy török-szíriai földrengéshez hasonló katasztrófa? 

"Magyar idő szerint 14:16 perckor 5,6-os magnitúdójú földrengés keletkezett Romániában, Zsilvásárhelytől 20 km-re É-ra, Lupény közelében, az országhatártól közelítőleg 200 km-re délkeletre.
A rengés epicentruma közel volt a tegnapi, 5-ös magnitúdójú földrengéséhez" - írta közösségi oldalán a Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium. Ezt lehett érezni több magyar településen is, többek között Békéscsabán és Budapesten is. Volt, aki azt jelezte, hogy felborult a közelében egy pohár, és mozgást érzékelt a talpa alatt, másoknál a csillár mozdult meg. A török-szíriai földrengéshez hasonló katasztrófa azonban hazánkban nem valószínű.

"A bukaresti Nemzeti Földfizikai Intézetben dolgozó kollégáink véleményét tudjuk alább megosztani, amely nem tartja valószínűnek, hogy összefüggésben lennének a közelmúlt román rengései a török nagy rengéssel. Ezek alapján logikus feltételezni, hogy a török rengésektől távolabb elhelyezkedő hazánk esetében ez még inkább igaz lehet" - közölte a Borssal a Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium.



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.