16 évvel ezelőtt veszett nyoma a fiatal brit kislánynak, Madeleine McCannek. Nemrég kiderült, hogy a rendőrség hosszú idő után újabb helyszíni vizsgálatot tart az ügyben. Most elárulták, pontosan mi után kutatnak a víztározóban.

A rendőrség néhány nappal ezelőtt lezáratta a dél-portugáliai Silves város közelében lévő mesterséges gáthoz vezető utat, ugyanis ma hosszú idő után újabb helyszíni vizsgálat veszi kezdetét. Úgy tudni, a víztározónál a gyanúsított Christian B. már járt korábban. A víztározó mindössze 50 kilométerre található onnan, ahonnan Madeleine eltűnt. 

Madeleine McCann-ügy: kiderült, mi után kutatnak a víztározóbanForrás: AFP/Filipe Amorim

Sajtóinformációk szerint arról lehet szó, hogy olyan fényképeket és videókat fedeztek fel, amelyen Christian Brueckner, többszörösen büntetett előéletű német pedofil látható a tározó közelében - írja a Daily Mail.

"A kutatást nagyon komolyan veszik és teljes mértékben a németek irányítják. Arra kérték az őket segítő portugál rendőröket, hogy keressenek minden bizonyítékot, de különösen rongyokat"- nyilatkozta egy nyomozáshoz közel álló forrás.