Az esetkocsiban adott be magának kábítószernek minősülő anyagot egy mentőtiszt

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
börtön mentőtiszt ketamin kábítószer
Vádat emelt a Kunszentmártoni Járási Ügyészség egy Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei mentőtiszttel szemben, aki szolgálat közben az esetkocsiban adott be magának kábítószernek minősülő anyagot - tájékoztatta a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség szerdán közleményben az MTI-t.

A vádhatóság közfeladatot ellátó személyként elkövetett kábítószer-birtoklás miatt emelt vádat a nővel szemben - írták.

A vádirat szerint a nő a vármegye egyik mentőállomására beosztott mentőtisztként - kihasználva azt, hogy a gyógyszerekhez ellenőrzés nélkül hozzáfért - 2022. január 7. és 2022. február 27. között

szolgálati idejében hat, kábítószernek minősülő, ketamin hatóanyag-tartalmú ampulla tartalmának felét fecskendővel felszívta, majd az esetkocsiban beadta magának. Ezt követően - annak érdekében, hogy a hiány ne derüljön ki - az ampullákat fiziológiás sóoldattal töltötte fel.

Az esetkocsiban adott be magának kábítószernek minősülő anyagot egy mentőtiszt Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az ügyészség a vádiratában a büntetlen előéletű nővel szemben börtönben letöltendő szabadságvesztésre, közügyek gyakorlásától, valamint egészségügyi tevékenység végzésétől, mint foglalkozástól történő eltiltásra tett indítványt - olvasható a közleményben. Az ügyben a Kunszentmártoni Járásbíróság fog döntést hozni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.