Biztonság helyett nyereség: spórolás miatt süllyedhetett el a Titan merülőhajó

Forrás: Oceangate -
Alvin merülőhajó Titan tragédia
A Titan tragédiája után számos elmélet látott már napvilágot arra vonatkozóan, hogy miért robbant szét a merülőhajó az óceán mélyén. Most egy újabb teóriáról olvashatunk, amely szerint a hajó silány minősége vezetett a tragédiához.

Információk szerint a merülőhajó építésekor több olyan döntés született, ami a nyereséget, nem pedig a biztonságot tartotta szem előtt.

A szakértők a Titant összehasonlították az Alvinnal, ami az amerikai kormány tengeralattjárója, amely biztonságosan több mint 4500 mélytengeri merülést hajtott végre 1973 óta.

Új elmélet látott napvilágot: Spórolás miatt süllyedhetett el a Titan merülőhajó? Forrás: Oceangate

Az Alvin ellentétben a Titannal gömb alakú volt, titánium bevonattal, amit egy anyahajó fedélzetén szállítottak a merülés helyszínére, míg a Titant egy kis merülő platformmal vontatták át a viharos északi-atlanti vizeken, ami a gyenge minőségű hajónak kárt okozhatott, mielőtt bekövetkezett a tragédia - írja a Daily Mail.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.