Íme, a világ legbiztonságosabb országai: megtudhatod, Magyarország hol szerepel a listán

Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2022 Gianfranco Vivi/Shutterstock. No use without permission./Gianfranco Vivi -
Global Peace Index legbiztonságosabb ország Izland Globális Béke Index Magyarország
Az Institute for Economics and Peace minden évben elkészíti azt a Globális Béke Indexet, amelyben a világ 163 országát rangsorolja a biztonság szempontjából. Mutatjuk a legfrissebb listát. 

Bár Európában is csökkent a békesség az elmúlt évben, kontinensünk továbbra is a világ legbékésebb régiója.

Magyarország elöl szerepel a listán, a 18. legbiztonságosabb ország, bár tavalyhoz képest romlottak a pontjai az összesítésben.

Nézzük az első húsz legbiztonságosabb országot!

Izland még mindig a világ legbékésebb országa. Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2022 Gianfranco Vivi/Shutterstock. No use without permission./Gianfranco Vivi

1. Izland, 2. Dánia, 3. Írország, 4. Új-Zéland, 5. Ausztria, 6. Szingapúr, 7. Portugália, 8. Szlovénia, 9. Japán, 10. Svájc, 11. Kanada, 12. Csehország, 13. Finnország, 14. Horvátország, 15. Németország, 16. Hollandia, 17. Bhután, 18. Magyarország, 19. Malajzia, 20. Belgium.

A globális béke szintje 2008 óta öt százalékkal romlott, és az elmúlt 15 évből 13-ban romlott az előző évhez képest. 2014 óta nem történik javulás világszinten.

Azt pedig, hogy melyik a 20 legbékétlenebb ország, a Travelóra kattintva olvashatod.

Izland nem csupán ezért érdekes...

A kutatók Ausztrália és Új-Zéland mellett Izlandot, a Salamon-szigeteket és Vanuatut nevezték még meg olyan helyekként, ahol egy esetleges atomcsapás, pusztító vulkánkitörés vagy aszteroidabecsapódás után az ember leginkább képes lenne élelmiszert előállítani, valamint elkerülni, hogy a civilizáció az ipari forradalom előtti szintre zuhanjon vissza. Hogy miért? Ebben a cikkükben elolvashatod.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.