Egészséges újszülöttet hagytak a szolnoki kórház babamentő inkubátorában

Forrás: Szoljon.hu -
Hetényi kórház inkubátor Szolnoki Dániel újszülött
Szolnoki Dánielnek nevezték el a Hetényi kórház dolgozói azt a kisfiút, akit szerda este helyeztek el a babamentő inkubátorban.

Egészséges, alig néhány órás kisbabát hagytak szerda este a Hetényi Géza Kórház babamentő inkubátorában Szolnokon. A babáról születése után megfelelően gondoskodtak, ellátták a köldökcsonkot, és meleg takaróba csavarva helyezték az inkubátorba. A csecsemő- és gyermekosztály dolgozói a Szolnoki Dániel nevet adták neki.

A csecsemő- és gyermekosztály dolgozói a Szolnoki Dániel nevet adták a babának. Forrás: Szoljon.hu

„Szerdán este 9-kor az osztályunkra került egy érett, egészséges kisfiú, 2890 gramm súllyal. A babamentő inkubátorba tették. Minden nap ellenőrzik ezt az inkubátort, hogy a hőmérséklet megfelelő legyen. Jelzés érkezett a portára, ilyenkor a személyzet azonnal telefonál a gyermekintenzív részlegre. A kisfiút takaróba burkolva találták, megfelelően gondoskodtak róla, a köldökzsinórt ellátták. Nem volt kihűlve, szépen mozgott, rózsás volt a bőrszíne. Az inkubátor kívülről úgy megközelíthető, hogy senki nem látja, hogy beteszi az újszülöttet egy olyan anya, aki nem tud róla gondoskodni valamilyen ok folytán. A jelzés, ami a portához érkezik késleltetett, van ideje elmenni az anyának, vagy a hozzátartozónak, aki ide behelyezi, az inkognitója megmarad. A babának így van esélye egy teljes életre. Az örökbefogadó szülők ilyenkor jelentkezhetnek, és gyámügyi eljárás keretében vizsgálják az esetet, aztán örökbe adható lesz a kisfiú" - mondta dr. Berdó Éva gyermekgyógyász, neonatológus főorvos a Szoljon.hu-nak. Hozzátette a baba jól etethető, semmilyen különleges ellátást nem igényel, nem sárgult be.

Dániel addig lesz a kórházban, ameddig a gyámügyi határozat meg nem születik, utána az örökbefogadó szülőkhöz kerül. Legutóbb 10 éve helyeztek kisbabát a szolnoki kórház babamentő inkubátorába.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.