4 téli ékszertrend, amit érdemes kipróbálni

Forrás:BÁV Aukciósház -
PR cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hogyan értelmezhetjük újra a kifutók ékszertrendjeit a mindennapokra? A BÁV szakértői az őszi aukció anyagából válogattak, hogy megmutassák, milyen ékszereket is érdemes viselnünk idén télen.

Még egy sor gyöngy

Coco Chanel szerint, ha egy nő fázik, vegyen fel még egy sor gyöngyöt! Idén télen a legnagyobb divatházak is megszívlelték a tanácsot, ráadásul szívesen párosították arannyal és különböző színes drágakövekkel. Szívesen játszottak az amorf formájú, ún. barokk gyöngyökkel is. Felejtsük el, hogy gyöngyöt csak idősebbeknek, és legalább egy operabérlet felmutatásával lehet viselni. Ma már kifejezetten sikkesnek számít a hétköznapi öltözet részeként, kerülhet akár az ingnyakon kívülre, sőt egy garbóval is mutatós lehet.

Forrás: BÁV Aukciósház

Színek, színek és színek

Bár a kifutókon idén igazán drámai, nagyméretű színes drágakövek jelentek meg, az utcára kilépve ez a trendet nem árt kicsit átértelmezni. A tervezők leginkább a színekkel való játékra hívták így fel a figyelmet, amely végre lehetőséget ad arra, hogy kilépjünk a hétköznapokból, például Bánfalvi Rita, ékszertervező kalocsai ihletésű nyakékét viselve, amelyet színes drágakövekkel „hímzett” ki.

Forrás: BÁV Aukciósház

Összetartozó szettek

A Szex és New York óta sulykolják belénk a „mindent mindennel" elvet, de idén végre nem kell attól tartanunk, hogy ódivatúnak tűnünk egy összetartozó szettel. Természetesen, amíg ez a trend a kifutókon túlméretezett darabokban ölt testet, mi választhatjuk az apróbb, de minőségi kiegészítőket. Ilyenek ezek a bájos Van Cleef & Arpels nyakláncok és karkötők vagy a topázzal ékített Pasquale Bruni gyűrű és a hozzá illő nyaklánc, de kitűnhetünk a téli szürkeségből ezzel az összesen 3,2 karátnyi brillel ékített ékszergarnitúrával is.

Forrás: BÁV Aukciósház

Színpadias megjelenés

„Színház az egész világ, és színész benne minden férfi és nő." – Állította Shakespeare, és végre itt az alkalom, hogy az ékszerek segítségével ezt mi is megtapasztaljuk. Legyen szó egy keleties stílusú karkötőről, egy nyakláncként újraértelmezett óraláncról, vagy egy nagyméretű antik nyakékről, a lényeg, hogy merjünk kísérletezni!

Forrás: BÁV Aukciósház

A cikkben található ékszerek a BÁV őszi aukcióján kerülnek kalapács alá. November 9-17. között akár fel is próbálhatjátok őket a BÁV Aukciósházban (1052 Budapest, Bécsi utca 1.). Licitáljatok a kedvenceitekre november 19-én a MOM Kulturális Központban! További információk és katalógus: www.bavaukcio.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.