Megérkeztek az általános iskolákba az új Kajla útlevelek

Forrás: TMÜ -
PR cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az intézményekbe eljuttatott pecsétgyűjtő füzetekkel már az őszi szünetben is díjmentesen utazhatnak a diákok.A tanév kezdetével idén is minden magyarországi általános iskolában kiszállították az új Kajla útleveleket, ezáltal a program közel 370.000 alsós diákja kapta kézhez új, pecsétgyűjtő füzetét, mely számukra egyet jelent az utazással, a felfedezéssel, a díjmentes közlekedéssel.
Forrás: TMÜ

A bővített tartalmak, a friss helyszínismertetők és az új játékok is nagy népszerűségnek örvendenek, hiszen a program kirándulóit még az őszi, csapadékos időjárás sem tántorította el a felfedezés és a pecsétgyűjtés örömétől. A diákok már elkezdték használni új útleveleiket, melyek célja továbbra is az, hogy tulajdonosaik örömmel vágjanak neki egy-egy utazásnak és felfedezzék Magyarország természeti értékeit. Az útlevéllel a diákok jelentős kedvezményekhez jutnak, és pecséteket és Kajla karikákat gyűjthetnek országszerte.

A kampány eddig minden bizonnyal legsikeresebb kezdeményezése a díjmentes utazás biztosítása volt a nyári tanítási szünetek alkalmával. Idén sikerült megnyerni a partnereket, és már az őszi szünetben is díjmentesen vehetik igénybe a diákok a MÁV-Start és a GYSEV vonatait, sőt már a Volánbusz járatait is.

Forrás: TMÜ

A koronavírus-járványra való tekintettel az idei évben még a korábbi, zöld-, és az új, kék útlevél egyaránt érvényes, a gyermekek mindkettőbe kaphatnak pecséteket, igénybe vehetik az utazási kedvezményt, vagy kaphatnak karikákat, melyek gyűjtése idén nyár közepén indult hódító útjára országszerte. Jelenleg 20 Kajla kör bejárására van lehetőség, melyek családbarát kirándulóhelyek, izgalmas tanösvények, ahol a túrázás élménye mellett játszótérrel, kisvasúttal, egyéb érdekességgel várják látogatóikat. A túrák alkalmával szerezhetnek a gyermekek ezüst Kajla karikát. Az érintett helyszíneken a kampány hatására nagyságrendi látogatószám-növekedés valósult meg az elmúlt időszakban, és a kiosztott Kajla karikák száma is meghaladta a 10 ezret mindössze két hónap alatt.

A népszerű kezdeményezés célja, hogy a gyermekek minél több helyre látogassanak el, minél több ezüstkarikát gyűjtsenek, melyeket később aranyszínűre válthatnak.

A Kajla karikák gyűjtése természetesen nem állt le az iskola indulásával, a kampány folytatódik, hiszen a tanösvények túlnyomó többsége egész évben látogatható, ám indulás előtt érdemes ellenőrizni a körök és a pecsételő pontok aktuális nyitva tartását is, de ha a kijelölt pecsételő pontok nincsenek nyitva, akkor online is lehet karikát igényelni itt vagy itt.

Az említettek mellett a Kajla makett kampány során összesen 13 ezer makettet osztottak ki a szervezők a gyermekeknek, akik ezután felépíthették Magyarország nevezetességeit. Az esemény sikeréről közel 2000 kreatív, igényes és rendkívül ötletes környezettel ellátott makett fotó tanúskodik, melyek itt tekinthető meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.