Nézz filmeket a Balaton-parton: szuper programok a természet és a kultúra szerelmeseinek

PR cikk Balatonfüred Balatonalmádi Magyar Mozgókép Fesztivál Veszprém
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kilenc helyszínen közel száz film, színes kiegészítő programok és a Balaton várja a filmbarátokat június 9. és 12. között Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban a Magyar Mozgókép Fesztiválon. A négy nap alatt érdemes mindhárom helyszínre ellátogatni, ugyanis mind más hangulattal és jobbanál jobb programokkal vár. 
Fotó: Domján Attila

Balatonfüred

A balatonfüredi Tagore sétány Fotó: Domján Attila

A fesztivál egyik legkülönlegesebb helyszíne idén is a balatonfüredi Tagore sétányon június 10-én Az unoka című filmet tekinthetjük meg. Az Oscar-díjas Deák Kristóf egy családi tragédiát feldolgozva állította első mozifilmje középpontjába az unokázós csalásokat. A fekete humorral fűszerezett thrillerben számos rég látott idős színész tűnik fel.

Deák Kristóf Az unoka cimű film Forrás: Fórum Hungary

Június 11-én Balatonfüreden A legjobb dolgokon bőgni kell című film lesz látható. A harmincadik évében járó Maja (Rainer-Micsinyei Nóra) végre saját lakásba költözhet, de a felújítás alatt be kell kéredzkednie egy rég nem látott távoli rokonhoz (Lőrinc Katalin), mire azonban odaér, kiderül, hogy az idős nő elhunyt. Maja kénytelen ott maradni a holttesttel, és amíg a halottszállítókra vár, csatlakozik hozzá gyerekkori barátnője, Sára (Huzella Júlia), akivel már jó pár éve megszakadt a kapcsolata.

Balatonalmádi

Almádiban egy igazán autentikus helyszínen, a Wesselényi strandon élvezhetjük majd a vetítéseket, az utánozhatatlan kertmozihangulatot a jobbnál jobb filmek mellett a kényelmes pihenőszékek és a Balaton közelsége garantálja.

Balatonalmádi, Wesselényi strand Forrás: Iszak Gábor

Míg napközben a repülő strandlabdák, a gumimatracok hada, a főtt kukorica és a lángos az úr Balatonalmádi Wesselényi strandján, addig délutántól szép lassan átveszik a terepet a filmvetítések. A Magyar Mozgókép Fesztivál Balaton-parti helyszínén a kertmozik hangulata vár minket, ahol a legfrissebb hazai nagyjátékfilmek, animációk, dokumentumfilmek, kisjátékfilmek és a legnagyobb klasszikusok vetítéseit élvezhetjük.

A kora délutáni órákban a gyerekeket animációs filmek szórakoztatják, június 10-én a Kuflik világába kalandozhatnak, 11-énA legendás család, 12-én pedig Bors néni várja őket.

Balatonalmádi, a Wesselényi strand Forrás: Iszak Gábor

Az animációs és gyerekfilmek mellett dokumentumfilmeket is nézhetünk a strandon, június 11-én például Fekete Istvánról, a 20. századi magyar irodalom egyik legolvasottabb szerzőjéről láthatunk egy portréfilmet, A bereki ember címmel. Június 12-én pedig a kiemelkedő sportolóról, Szilágyi Áronról készült, Egy mindenkiért című filmet vetítik.

Az esti órákban jönnek a közönségkedvenc vígjátékok, krimik és romantikus filmek! Június 10-én Dobó Kata különleges jelmezeket és mesebeli látványvilágot felvonultató moziját, az El a kezekkel a Papámtól!című filmjét nézhetjük meg. Június 11-én Tiszeker Dániel romantikus komédiája, a Nagykarácsony költözik a balatoni strand mellé, június 12-én pedig egy vérbeli krimit láthatunk este, András Ferenc klasszikusát, a Dögkeselyűt, mely új alapokra helyezte a magyar bűnügyi filmet.

El a kezekkel a Papámtól! Forrás: intercom

Veszprém

A balatoni városokhoz hasonlóan, Veszprémben is bőven talál magának programot, aki oda látogat.

A hajdani Séd mozi épülete a 2010-es évek elején újult meg, korszerű épületegyüttese mára a város egyik szimbólumává vált. Kulturális kínálata sokszínű: színházi előadásoknak, táncos programoknak, ismeretterjesztő beszélgetéseknek, és különböző alkotó közösségeknek ad otthont. Jelenlegi tevékenysége, és múltbeli funkciója a Magyar Mozgókép Fesztivál tökéletes helyszínévé teszi a Hangvilla Multifunkcionális Közösségi Teret - a vetítések egy részét a közel 500 főt befogadó színházteremben lehet majd megnézni.

A legjobb dolgokon bőgni kell című film közönségtalálkozója Június 10-én a Hangvillában, Veszprémben Forrás: Polyak Attila

A programok közül többet a Kulturális Központban érhetsz el. Az Agóra épületében lévő 290 főt befogadó színházterem egyike a Magyar Mozgókép Feszitvál idei veszprémi helyszíneinek, ahol közönségtalálkozókkal egybekötött vetítésekre várják a nézőket.

Az Óváros térre is érdemes ellátogatni, ugyanis az ad otthont Filmio Fröccsterasz szórakozóhelynek a rendezvény ideje alatt. Június 10-én itt rendezik meg a tavalyi fesztivál egyik legizgalmasabb momentumát is, a FILMRE VELE! játékos versenyt, de immár emelt téttel! Idén a krimiké lesz a főszerep.

Veszprém, Óváros tér ad otthont Filmio Fröccsterasz szórakozóhelynek Forrás: Szabó Miklós

A részletes programról és a vetítések pontos kezdéséről itt találtok további infókat. A strandmozi vetítései belépődíj megváltásával látogathatók. Jegyeket elővételben online, a Magyar Mozgókép Fesztivál weboldalán, vagy a helyszínen lehet vásárolni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.