méhpempő Takács Nóra szakértő bőrápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Takács Nórát, a Hogyan legyek jó nő? sorozatunk arcát rengetegen keresik fel, hogy a tanácsát kérjék egy-egy szépségápolási kérdésben. Nóra a múlt héten adott néhány remek ajándékötletet és szépségtippet karácsonyra, ezen a héten pedig a méhpempő használatában segít. 
Takács Nóra, a Hogyan legyek jó nő? sorozatunk arca rengeteg levelet kap szépségápolással kapcsolatos kérdésekben. A leggyakoribb kérdésekre adott válaszait hétről hétre olvashatod itt, a Life.hu oldalain.
Csatlakozz Nórához az iWiW-en és a Facebookon!

"Kedves Nóra!

Nemrég vásároltam egy bioboltban méhpempőt, de most nem igazán tudom, mihez is kezdjek vele. Neked mindig olyan jó ötleteid vannak, gondoltam megkérdezem, hátha te is használod valamire a pempőt, vagy hallottál már róla.

Előre is köszönöm, ha válaszolsz.
Adri"

Forrás: Thinkstock

Kedves Adri!

A méhpempő igazi csodaszer, örülj neki, hogy van otthon! Én sokáig kutattam, mire találtam és azóta imádom. Remek ötletet adtál egyébként, mivel még nem is forgattam róla videót, de a karácsonyi időszak után ezzel fogok majd kezdeni.

Gyorsan összefoglalom, mit tudok a méhpempőről, és mire szoktam használni.

- A méhpempő a méhkirálynő eledele, egész életében ezt eszi. A méhkirálynő ugyanolyan tojásból születik, mint dolgozó társai, később viszont mégis jóval nagyobb lesz náluk és sokkal tovább él, köszönhetően a méhpempő fantasztikus összetevőinek, amit idővel csak ő ehet egyedül az egész kaptárban.

- Csodás hatással van az emberi szervezetre. Egyiptomi, inka és római feljegyzések is szólnak a méhpempő elképesztő tulajdonságairól, az ősi Kínában egyenesen csodaszerként tisztelték: a méhpempő az örök fiatalság titka - tartották. Manapság ismét kezd felkapott lenni, sokan fogyasztják a benne található elképesztő mennyiségű jótékony összetevő miatt. Szerintem rendkívül rossz íze van, de mondjuk nem is azért szeretjük. Szóval ha úgy döntesz, hogy megeszed a méhpempőt, akkor olvass kicsit utána az adagolás menetének, mert azzal annyira nem vagyok tisztában, én ugyanis nem eszem. Inkább kenem!

- Rájöttem, hogy csodás arcmaszkot lehet belőle készíteni, ha összekeverem egy kevés mézzel és joghurttal. Sima, tiszta, ragyogó és feszes lesz utána az arcbőr, érdemes kipróbálnod. Heti egyszer szoktam megcsinálni ezt a maszkot.

- Jelenleg szemránckrém helyett is méhpempőt használok, hiszen kivételesen jó ránctalanító tulajdonsága is ismeretes. Esténként bekenem a szemkörnyékemet vékonyan méhpempővel, majd várok egy kicsit. Közben érzem, hogy dolgozik, mert finoman húzza a bőrömet, szóval 5 perc múltán le szoktam mosni. Utána csodásan feszes a bőröm.

- Antibakteriális hatása miatt pattanások ellen is hatékony: egy kicsit kell tenni a puklikra és szépen, nyomtalanul eltűnnek a pattik, de az utánuk maradt hegek, foltok gyógyítására is tökéletesen alkalmas a méhpempő.

- Ami jó a bőrünknek, az a hajunknak is jót tesz, tehát szuper hajpakolásokat lehet belőle készíteni. Tojássárgájával összekeverve igazi elixír a hajnak, mindenképpen próbáld ki! Olyan szép csillogó lesz tőle, hogy rá sem ismersz majd!

A méhpempő szervezetünkre gyakorolt hatásait nem részletezem jobban, mert oldalakat lehetne róla írni. Ha van egy kis időd, olvass utána alaposan, mert tényleg megéri: a depressziótól, a meddőségen át a csontritkulásig mindenre megoldás a méhpempő. Egy baj van csak vele, hogy kissé drága, viszont lehet kapszula formában is venni, egészségügyi célokra az is tökéletes választás. Arcpakolásnak pedig hagyd meg az igazi méhpempőt. Ne feledd, ez az örök fiatalság forrása.

Kellemes szépülést,
Nóra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.