Szilveszter finom sminkben, vadóc frizurával

buli Takács Nóra szilveszter szakértő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Takács Nórát, a Hogyan legyek jó nő? sorozatunk arcát rengetegen keresik fel, hogy a tanácsát kérjék egy-egy szépségápolási kérdésben. Nóra a múlt héten adott néhány remek tippet arra, hogyan készíts szép sminket és elegáns frizurát az ünnepekre, a héten pedig a szilveszteri készülődésben segít.
Takács Nóra, a Hogyan legyek jó nő? sorozatunk arca rengeteg levelet kap szépségápolással kapcsolatos kérdésekben. A leggyakoribb kérdésekre adott válaszait hétről hétre olvashatod itt, a Life.hu oldalain.
Csatlakozz Nórához az iWiW-en és a Facebookon!

"Szia Nóri,

Először is engedd meg, hogy kellemes ünnepeket kívánjak neked és a családodnak is. Remélem, nem veszed tolakodásnak, ha felteszek egy gyors kérdést, ami már hetek óta foglalkoztat. 16 éves vagyok, eddig nem igazán engedték a szüleim, hogy külön szilveszterezzek tőlük. Viszont idén elmehetek végre! A legjobb barátnőm szülei megengedték, hogy házibulit tartsunk a barátainkkal, osztálytársainkkal náluk. Annyira izgatott vagyok, szeretnék csinos és szép lenni, mert ott lesz az a srác, aki nagyon tetszik. Mit vegyek fel szerinted? És a hajamat hogy csináljam meg? Hosszú, szőke és a hátam közepéig ér. Sminkben mit tudsz ajánlani?

Jaj, köszönöm, ha segítesz! Nagyon várom a válaszodat!
Flóra"

Forrás: Thinkstock

Kedves Flóra!

Nagyon "átjött" a leveleden, hogy mennyire izgatott vagy, kicsit visszahozták a soraid az én tini éveim emlékét is. Ó, micsoda izgalom volt, mennyit készülődtünk mi is. Mondjuk akkor még nem volt internet, hogy onnan tanulhattunk volna sminkelni, szóval mindenre magunknak kellett rájönni. Mennyivel könnyebb helyzetben vagy most te, gondolj csak bele. Egy órát rászánsz, kicsit kutatsz a neten és már meg is találtad a legjobb sminket, hajat és ruhát is. Elmondom gyorsan, hogy én mit tapasztaltam az elmúlt években, mire figyelj:

1. A szilveszteri bulik esetében a készülődésre fordított idő és energia fordítottan arányos azzal, amilyen jól érzed majd magadat a partin. Magyarul: minél többet tollászkodsz otthon, annál kiábrándítóbb valamiért a buli. Ez több éves megfigyelésem.

2. Szilveszterkor fázol. Még ha nem tervezed, akkor is lesz egy olyan momentum, amikor a hidegben vagy: mondjuk a tűzijáték miatt, vagy egyik helyről mentek át a másik helyre (ez most rátok nem vonatkozik, de majd fog pár év múlva).

3. Vond le a következtetést: ne vegyél fel szoknyát és csinos cipőt, mert csak fázni fogsz, és még a buli sem lesz akkora durranás, hogy megérte volna a sok készülődést meg fagyoskodást. Én a helyedben egy csinos, szűk fekete vagy szürke farmert vennék fel egy klassz csizmával, meg valami szép felsővel. Pulóver, vastag kabát kötelező, hidd el, meghálálod majd, hogy rád beszéltem. Ennyit a ruháról, szerintem a jelszó a csinos kényelem. Persze ha idősebb leszel és elegáns estélyekre mész, akkor változik majd a helyzet, de az még odébb van. Mellesleg én évek óta a lakásomban ünnepelek a szűk baráti körömmel, és szuper a hangulat, sosem viszem túlzásba a készülődést, és nem is csalódok.

Smink:

Szilveszter az az este, amikor igazán szabadjára engedhetjük magunkat, senki nem fog megbotránkozni a kinézetünk miatt. Nem nagyon hallottam még olyat, hogy valaki "túlsminkelte" magát szilveszterkor, mert amikor meglátsz egy idegent, aki nagyon ki van kenve, azt gondolod, hogy mókázik, és tuti nem gondolja komolyan. Közben meg lehet, hogy igen. Szóval a lényeg, hogy ilyenkor lehet csillogó, villogó, nagy, feltűnő, színes a smink, nem számít. A lényeg, hogy feltedd magadban a kérdést: mi szeretnék lenni ma este? Feltűnő ember, aki inkább fura, mint szép, vagy egy vonzó fiatal lány? Ha feltűnő szeretnél lenni, és hülyéskedni, akkor viselj bátran csillámokat, műszempillát, színes lakkot stb. Viszont szerintem inkább koncentrálj a fiúra, akinek tetszeni akarsz, szóval lehetséges, hogy nem kéne csillámfelhőbe burkolóznod. Maradj természetes: kis szemfestés világos színnel, pici szempillaspirál, pirosító és szájfény. Kész, ennyi bőven elég, és ne feledd: minél kevesebb smink van rajtad, annál valószínűbb, hogy a nagy táncolásban nem folyik majd el.
Nézd csak, itt van egy ilyen "alig smink" videóm:

Haj:

Nem lesz meglepő: a véleményem ugyanaz. Felvehetsz színes, dilis parókákat, meg befújhatod a hajadat kékre, zöldre. Simán belefér a szilveszterbe. Vagy maradsz "normális", és csinálhatsz mondjuk egy csinos frizurát. Azt mondtad, hogy hosszú a hajad. Készíts egy szoros copfot a fejtetődre, majd fond be halszálkafonással a hajadat. Így kapsz egy nagyon modern és kissé vadóc frizurát, ami jól kiegészíti a fekete, szürke ruháidat. Ehhez válassz szép fülbevalót és kész. Nézd csak, ebben a videóban elmagyarázom, hogyan készül a halszálkafonás:

Míg ezeket leírtam neked, kedvet kaptam, hogy én is így öltözzek idén. Remélem, tudtam segíteni, sok sikert!

Nóra

Házi praktikák a barna foltok ellenhttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20131209-takacs-nora-szakertoi-level-hazi-praktikak-a-barnas-foltok-ellen.htmlÍgy használd a csodálatos méhpempőt!http://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20131203-takacs-nora-szakertoi-level-a-mehpempo-sok-mindenre-jo.htmlSzuper megoldás a sebes, pattanásos bőrrehttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20131118-takacs-nora-szakertoi-level-mit-tehetunk-a-pattanasos-borrel.htmlCsodás smink és frizura 15 perc alatthttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20131217-takacs-nora-szakertoi-level-sminkek-es-frizurak-az-unnepekre.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.