Jónő tipp: Elkendőzzük azt, ami nem tökéletes

Forrás: Thinkstock -
korrektor Takács Nóra gyógyítás Hogyan legyek jó nő? eltüntetés smink púder pattanás szakértői levél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Takács Nórát, a Hogyan legyek jó nő? sorozatunk arcát rengetegen keresik fel, hogy a tanácsát kérjék egy-egy szépségápolási kérdésben. Nóra a múlt héten néhány remek farsangi jelemzötletet mutatott be, most pedig elárulja fő ellenségünk, a pattanások elkendőzésének legfontosabb lépéseit.

"Kedves Nóra!

Segítségre lenne szükségem, mert eltévedtem a sminkszerek dzsungelében. Kissé pattanásos a bőröm és szeretném megkérdezni, hogy pontosan mivel is fedjem le. Korrektor? Alapozó? Zöld stift? Annyi információ van a fejemben, de nem értem kristálytisztán, mire mi is kell pontosan. Segíts nekem! (Persze az lenne a legjobb, ha szép bőröm lenne és nem kellene rá semmi...)
Szép napot, és hálásan köszönöm a segítséget,

Borbála"

Forrás: Thinkstock

Kedves Borbála!

Nyilván mindenki arra törekszik, hogy smink nélkül is tökéletes és szép bőre legyen. Sok videóm és korábbi írásom is szólt már arról, mit tehetünk a pattanások ellen, gyorsan összegyűjtök neked párat:

Ebben megmutatom, hogyan tisztítsd kívül-belül a bőröd.

Ameddig viszont szépen meg nem gyógyul az arcod, van mit tenni: elkendőzni a tökéletlenséget egy kis sminkkel. Jó hírem van: manapság már bárki profi módjára tudja eltüntetni a hibáit, nem kell hozzá különösebben ügyesnek sem lenni, csak tudni kell, mihez nyúljunk.

Első lépés a megfelelő bőrápolás: tisztítás, tonizálás, hidratálás - ezzel indíts minden napot! Sőt, ha kifejezetten szép sminket szeretnél, akkor ajánlok hetente egyszer arcradírozást is, ugyanis az elhalt hámsejteket el kell tüntetni, mert az egyenetlen felszínen az alapozó sem tapad meg szépen. Tehát miután a bőröd tiszta és hidratált, jöhet egy úgynevezett primer. Ez azért szuper, mert gátat képez az alapozó és a bőröd között - így elejét veheted az újabb pattanások megjelenésének. A bőrfelszíned pedig még egyenletesebb lesz, hiszen ez az ügyes szérum kitölti a finom ráncokat, és egységes bőrt eredményez. Mikor ezzel készen vagy, jöhet a két legfontosabb lépés: az alapozás és a korrektor. Megoszlik ezen a ponton a vélemény: előbb rakjunk korrektort és utána alapozót, vagy fordítva? Igazából bármelyik megoldás jó lehet, lássuk részletesen.

Korrektorból olyat válassz, ami "keményebb". Tudod, van olyan, aminek szinte alapozó lágyságú állaga van, az ilyet általában hosszú, vékony tubusokban lehet kapni. Ezek a folyékony korrektorok főként szem alá valók, a sötét karikák ellen. A pattanásokra olyan korrektort válassz, ami ennél jóval masszívabb, krémesebb állagú, mert csak ez marad meg fixen a helyén, és takar majd egész nap. A színe alapvetően olyan legyen, mint az alapozód színe, fotózásokra szoktuk még a zöldesebb, sárgásabb árnyalatokat használni, de az a való életben néha furán néz ki, ha nem profi kezek dolgozzák el. Maradj tehát a biztosnál: válassz az alapozóddal megegyező színűt. Az alapozód számtalan fajta lehet: krémes, habos, folyékony, ásványi. Én a folyékonyt javaslom, mert azzal könnyű dolgozni és jól fed. Viszont ha nincs alapvetően problémás bőröd - azt a pár pattit leszámítva -, az is lehet, hogy csak egy kis BB krémet teszel fel. A lényeg, hogy alapozóból nem kell sok, elég egy vékony réteg, annak nem az a fő dolga, hogy elfedje a pattikat, hanem hogy egységes színűvé varázsolja az arcodat.

Opció 1.: felviszed a korrektort a pattanásra az ujjaddal finom, ütögető mozdulattal, majd erre jöhet ráaz alapozó. Ebben az esetben a folyékonyabb alapozó szépen eldolgozza a "keményebb" korrektort, és tökéletes fedést biztosít

Opció 2. (én ezt jobbnak tartom): felviszel egy vékony réteg alapozót, amitől szép, egységes színű lesz az arcod, aztán ahol még látszik a pattid, oda teszel egy kis korrektort.

Így vagy úgy, a lényeg, hogy az egész műveletet lágy púderezéssel fejezd be, hogy fixen minden a helyén maradjon, és ne csillogjon az arcod. Ennyi. Ez így talán soknak tűnhet, de ha mindenből csak épphogy használsz, akkor nagyon szép, természetes hatást tudsz elérni. Sok sikert, remélem, így már sikerül minden.

Szeretettel:
Nóra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.