asztrológia horoszkóp ezotéria párhoroszkóp
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
 

Szerelem
Szenvedélyes kapcsolat alakulhat ki közöttük, ami főleg a Skorpió szenvedélyességéből merít erőt. A Skorpió magával sodorhatja a Mérleget, aki talán kicsit hűvös és hideg lesz a kapcsolat elején a Skorpió számára. Muszáj a Skorpiónak kitartónak lennie, hogy felmelegítse a Mérleget, hogy erős kötődést és érzelmi függést alakítson ki benne. A Skorpió persze minderre képes: ő az érzelmek mesteri irányítója. A Szerelem múltával azonban kidomborodhatnak a különbözőségek, és ami addig vonzotta egyiket a másikban, az most idegesítővé válhat. A Skorpió nem rövidtávfutó, ezért valószínűleg mindent megtesz majd, hogy érzelmileg melegen tartsa a kapcsolatot. Igazából attól függ, meddig tart a kapcsolat, amíg a Skorpió érzelmileg kötődik a Mérleghez. Ha elege lesz a Mérleg felszínességéből, és nem bírja tovább, hogy a Mérleg folyton társaságba jár és mindenkivel kedves, bájos, és közvetlen, akkor elfordul tőle, és inkább másik társ után néz. A Mérleg sem viseli el a Skorpió féltékenységi jeleneteit, hiszen a Mérleg nagyon szeret tetszeni, ezért mindenkivel egyaránt kedvesen bánik. Nem érti, a Skorpió miért haragszik ezért, és korlátozásnak éli meg a Skorpió haragját és neheztelését.

Szex
A Skorpió mesteri szerető, ezért még a hűvös és tartózkodó Mérleget is képes felmelegíteni. A Skorpió talán kicsit kevésnek tartja a Mérleg igényeit, és kicsit visszafogottnak a viselkedését, de ezen kívül jól kijönnek egymással ezen a téren.

Barátság
Egy tipikus Mérleg és egy tipikus Skorpió általában már az első perctől fogva ellenszenves egymásnak. Mivel azonban a Nap-jegyünk nem jelenti azt, hogy csak azon jegy energiái jellemző ránk, ezért előfordul, hogy Mérleg és Skorpió jegy között barátság alakul ki. A Mérleg az a jegy, aki a külsőségekkel, a környező világ szépségével foglalkozik, ez pedig teljesen érthetetlen a Skorpió számára, akit csakis a felszín alatti, titkos mozgató erők érdekelnek. Amiért mégis barátok lehetnek, éppen ez a különbözőségük. A Skorpió megmutathatja a Mérlegnek a szépséges felszín alatti már sokkal kevésbé szép valóságot. A Mérleg pedig könnyedségre taníthatja a Skorpiót. Barátságukban a Skorpió fogja együtt tartani vagy szétszúzni a kapcsolatot, az ő érzelmei a nyomatékosabbak. A Skorpió a barátsággal is úgy van, mint a szerelemmel: csak nagyon nehezen enged közel magához bárkit, de akkor nagyon sokat ad és nagyon sokat vár el a barátjától. Ha közel engedi magához a Mérleget, akkor valószínűleg szenvedni fog a Mérleg figyelmetlenségétől és felületességétől, lehet, hogy érzéketlenségnek éli meg a Mérleg szórakozottságát. A Mérleg pedig túlságosan megterhelőnek, sőt, fojtogatónak találja majd a Skorpió elvárásait vele szemben, éppen ezért nem biztos, hogy tartós lesz ez a barátság.

Munka
Ha a Skorpió a főnök, akkor lehet, hogy a Mérleg sokat szenved majd a vele szemben támasztott elvárásoktól vagy az érzelmi zsarnokoskodástól, amire a Skorpió hajlamos. A Skorpió a munkában is végletes, a legtöbbet kívánja magától és másoktól is. Nem nagyon engedi ki kezéből a munkafolyamatokat, a Mérleg pedig sokkal jobban szeret önállóan dolgozni, és nem szereti, ha állandóan felügyelik. Ha a Mérleg a főnök, az már ideálisabb helyzet. Önállóságot biztosít a Skorpiónak, aki annyira jól tud manipulálni, hogy a Mérleg észre sem veszi, hogy tulajdonképpen a Skorpió irányítja a dolgokat.

Tanács
A Mérlegnek meg kell tanulnia a felszín (olykor-olykor a Skorpió viselkedése) mögé látnia és nem csak azzal foglalkoznia, hogy mindenki őt csodálja. A Skorpiónak pedig nem szabad elvenni a Mérlegtől a levegőt, hagyni őt a saját életének élésére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.