párkapcsolat horoszkóp szerelem ezotéria
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
 


Szerelem
Ha a Nyilas akarja meghódítani a Bakot, akkor nagy türelemre és nagy odafigyelésre lesz szüksége. A Bak ugyanis nagyon nehezen enged közel magához bárkit is. Ha a Bak akarja meghódítani a Nyilast, akkor pedig érdekesnek és feltűnőnek kell mutatkoznia, hogy a Nyilas felfigyeljen rá. Ha már felfigyelt, akkor nagyon könnyen elcsábítható, a lényeg az, hogy kialakuljon benne a vágy. Csábítás szempontjából a Nyilasnak nehezebb dolga lesz, hiszen bizalmat kell kialakítania a Bakban, ami sokkal nehezebb, mint vágyat kelteni a Nyilasban. Ha egymásba szeretnek, akkor a Nyilas csodálja a Bak elegáns és határozott egyéniségét, a Bak pedig vonzódik a Nyilas felhőtlen, dinamikus jelleméhez. Az idő elteltével azonban menthetetlenül jönnek a feszültségek: a Nyilas szabadabb életet, a Bak biztonságosabb kapcsolatot szeretne. A Bak szeretné a társadalom által is hitelesített formába önteni szerelmüket (házasság), míg a Nyilas, ha tehetné, soha életében nem kötné le magát senkivel, hiszen szüksége van a mozgásra, a lehetőségre, hogy mindig arrébb mehet, hogy bármikor kiléphet a kapcsolatból.

Szex
A Nyilasnak itt is türelemre lesz szüksége, hogy felolvassza a Bakot. A Bak is nagyon érzékeny és érzéki tud lenni, ám nagyon nehezen enged magához közel lelkileg is, testileg is, csak akkor, ha megbízik a másikban.

Barátság
Nem igazán illenek egymáshoz. A föld (Bak) és tűz (Nyilas) jegy egyébként is teljesen eltérő egyéniséget jelöl, a tűz jegy harsány, dinamikus, kalandvágyó, extrovertált jegy, szemben a föld jeggyel, aki a gyakorlatias világ embere, zárkózott, stabil, és soha nem csinál semmit, aminek nincs értelme vagy haszna. A Nyilasnak mindaz unalmas, ami a mindennapi, megszokott világhoz tartozik, a Bak pedig csak azt tartja értékesnek, amit a hagyomány, a társadalom értékként fogadott el. Emiatt a különböző értékrendszerek miatt feszültségek keletkeznek közöttük, hiszen amit a Nyilas mulatságosnak és izgalmasnak és jópofának talál, az a Bak számára megbotránkoztató és értelmetlen. Illetve, amit a Bak jó szórakozásnak talál, az a Nyilas számára hosszú távon unalmas és kispolgári. Pedig van, ami miatt vonzódhatnának egymáshoz: a Nyilas elismeri a Bak stabil és határozott jellemét, a Bak pedig jobb esetben szimpatikusnak találhatja a Nyilas nyitott, könnyed életvitelét, őszinteségét. Ám legtöbbször, mivel annyira nagyon más az értékrendszerük, nem szimpátiaként élik meg ezt a különbözőséget, hanem elválasztó tényezőként. A Bak tart a kiszámíthatatlan Nyilas reakcióitól, és túl harsánynak találja őt, míg a Nyilas nem érti, miért olyan mogorva és száraz vele a Bak, és miért nem nevet vele együtt.

Munka
Ha a Bak a főnök, akkor kemény és határozott kézzel vezeti a Nyilast. A Nyilasnak talán nagyobb szabadság kellene, hogy igazán ki tudjon bontakozni. A Nyilasnak rengeteg ötlete van, de a legnagyobb bánatára csak néhányszor nyeri el a Bak túlságosan racionális tetszését. Ha a Nyilas a főnök (ez a szerencsésebb), akkor a Nyilas eredeti ötleteit a Bak képes a gyakorlatban megvalósítani.

Tanács
A Nyilasnak kitartásra lesz szüksége, és sok-sok türelemre, akkor biztos, hogy célba ér. A Baknak meg kell tanulnia bíznia a másikban, és persze elengedni a másikat, ha neki arra van igénye. Nem szabad korlátozni a Nyilast, mert nagyon hamar fojtogatónak érzi a légkört, és akkor azonnal elmenekül. A Nyilasnak azt kell éreznie, hogy ő akarja a kapcsolatot, különben kényszerítve érzi magát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.