asztrológia horoszkóp ezotéria párhoroszkóp
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
 

Szerelem
Szerelmük vagy nagyon hosszú életű és csodálatos, vagy nagyon hamar elválnak az útjaik. Ha elfogadják egymás másságát és tisztelik azt, és megpróbálnak - identitásukat megtartva - azonosulni a másikkal, hozzácsiszolódni, akkor nagyon sok szép évet tölthetnek együtt. A Vízöntő csodálhatja a Bak kitartását, azt az erőt, amivel a dolgokat képes véghez vinni, azt az akaratot, ami nem múlik belőle, és ami csak egyre erősebb lesz. A Bak pedig csodálja a Vízöntő felszabadultságát, azt a spontán, kitörő energiát, amit egy-egy ötlet a Vízöntőben felszabadít, azt a lelkesedést, amit egy hirtelen jött inger kivált belőle. A Vízöntő nagyon kalandos életet él legtöbbször, amibe a Bakot is kész bevonni, már ha a Bak ezt engedi. Jobb ha engedi magát, ha megtanulja azt az érzést, amikor az élet sodorja, amikor ráhagyatkozik a másikra, amikor csak a bizonytalan és az izgalmas vár rá. Sok Bak ezt nem tudja értékelni, és ha nem is lát ezekben az érzésekben semmi kihívást, akkor valószínű, hogy inkább ellenszenves lesz neki a Vízöntő túlzott kiszámíthatatlansága, és elviselhetetlen lesz számára az a felelőtlenség és az az értékrendszer, amit a Vízöntő képvisel. A szerelem lassan alakul ki - a Bak nem ismeri a hirtelen érzelmeket -, és a Vízöntőnek nagy kitartásra lesz szüksége, hogy végleg meghódítsa a Bakot. A Bak ugyanis csak akkor lesz szerelmes, ha megbízik a másikban. A kiszámíthatatlan Vízöntőben pedig elég nehéz megbízni. Ezért nagyon sokat és nagyon sokáig kell küzdenie, hogy közel kerüljön a kívülről hűvös, ám belülről annál érzekenyebb Bak lelkéhez. Ha ezt eléri, akkor viszont nyert ügye van: a Bak nagyon hűséges ahhoz, akit szeret. Az is igaz, hogy szörnyen makacs tud lenni, és elég nehezen bocsát meg. Ha egyszer valamiért megharagszik, akkor ember legyen a talpán, aki kiengeszteli. A Vízöntőnek ezt talán azért sikerül elérnie nála viszonylag rövid időn belül, mert még a békítésben és a bocsánatkérésben is annyira eredeti és utánozhatatlan, hogy a Bak nem tud majd neki ellenállni. A Vízöntő szabadságelvű, és talán a Bak többet szeretne vele kettesben maradni, a Vízöntő pedig többet menne társaságba. Itt meg kell találni azt a pontot, ami még mindkettőjüknek jó, ugyanis a Vízöntő ki nem állhatja, ha korlátozzák - erre nagyon érzékeny.

Szex
A Vízöntőnek nagy kitartásra lesz szüksége - ami neki egyébként nem sok van -, hogy meghódítsa a Bakot. A Bak csak nagyon nehezen tud felengedni, és inkább csak a hagyományos szexet szereti, ellentétben a mindig kísérletező Vízöntővel.

Barátság
Jó barátok lehetnek, bár eléggé eltérő jellemek. A Vízöntő szereti a szokatlan, eredeti dolgokat, és sokszor úttörő módjára, még ki nem próbált úton próbálja megvalósítani az ötleteit. A Bak ezzel szemben szereti a megszokott, jól bevált módszereket, és a járt utat a járatlanért soha el nem hagy, sőt, őrültségnek tartja. Ezekből következően a Bak őrültnek, felelőtlennek és vakmerőnek találja a Vízöntőt, míg az túlságosan óvatosnak és sótlannak, bosszantóan tekintélytisztelőnek tartja a Bakot. Jobb esetben ezek a különbözőségek nem idegesítik a másikat, hanem tanulnak egymás jó tulajdonságaiból. Azaz a Bak egy kis rugalmasságot, spontaneitást, a Vízöntő pedig felelősségtudatot tanul a Baktól. A Vízöntő jobb, ha elszakítja a Bakot a munkájától és megmutatja, hogyan kell a jelenben élni, és élvezni a pillanatot, a Bak pedig megmutathatja a Vízöntőnek, hogyan kell a gondolatokat és ötleteket a gyakorlatban is megvalósítani. Föld (Bak) és levegő (Vízöntő) találkozása lehet jövedelmező, hiszen mindketten objektív szemléletűek, akik racionálisan mérik fel a környezetüket, és próbálják megalkotni világfelfogásukat.

Munka
Ha a Bak a főnök, akkor csak a belátásán múlik, hogy folyton visszafogja-e a Vízöntő ötleteit és folyton ellenőrzése alatt tartja, ami nagyon rosszat tesz a Vízöntőnek, vagy pedig hagyja szabadon dolgozni, önállóan, hogy kibontakoztassa a kreativitását, megvalósítsa elsőre ugyan extrémnek tűnő, ám annál eredetibb ölteteit. Ha nincs meg a Vízöntőnek a szabadság és a pozitív visszajelzés, akkor hajlamos motivációt vesztve egyre érdektelenebbé és közömbösebbé válva oda sem figyelni a munkájára. Ha a Vízöntő a főnök, akkor valószínűleg azt várja a Bakól, hogy önállóan dolgozzon és mindig újabb és újabb ötletekkel segítse őt, pedig a Baknak az önállóság ugyan jót tesz, de az ötleteket a főnökétől várja. Szereti tudni, hogy mit kell csinálni, vagy legalábbis milyen keretek között mozoghat.

Tanács
A Baknak rugalmasságot kell tanulnia a Vízöntőtől és meg kell tanulnia saját értékrendszert kialakítania, nem pedig a társadalom sugallta értékek mentén élni az életét, különben meg fog őrülni a Vízöntő öntörvényűségétől. A Vízöntőnek pedig meg kell tanulnia tisztelni a másikat és betartania az ígéretét, különben a Bak sohasem fog benne bízni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.