Mit firkálsz a papírra? Megmondom, ki vagy!

lélek írás jellem Jelek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Firkálni jó! Telefonálás közben, az értekezleteken, vagy csak úgy, unalomból. Amiért az iskolában rád szóltak, most segíthet a jellemed megrajzolásában!

Sokat elárul rólad, hogy mit szoktál rajzolgatni, csak úgy, spontán. Spirálvonalat? Csillagokat? Szívecskéket? Nonfiguratív mintákat? Embereket? Tudd meg, melyik mit jelenthet!

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]


Hogyan fejtsük meg a firkák jelentését?

A rajzolgatás a lélek tükre, nem véletlen tehát, hogy éppen mit firkálsz! A grafológusok, sőt a pszichológusok vagy pszichiáterek is gyakran keresik az ábrák között egy-egy probléma lényegét. Ahhoz, hogy megfejtsd a skicceid jelentését, egyáltalán nem fontos, hogy mennyire élethűek, mennyire kidolgozottak, már maga a "témaválasztás" árulkodik a személyiségedről, a téged foglalkoztató gondolatokról. Viszont nagyon fontos a rajzolás iránya, és hogy melyik, milyen vonalakat hangsúlyozol. Naná, hogy a méret is lényeg! Ha nagyobb, "szellősebb" ábrát készítesz, az optimista egyéniségről árulkodik, a kis firkák inkább bátortalanságról, pesszimista hangulatról, kishitűségről. A vastagon vezetett vonalak határozottságról, bátorságról mesélnek, a vékonyak viszont félénkséget, határozatlanságot jelentenek. A távlatok a témaválasztásban is sokat számítanak, aki például csillagokat, napocskát rajzol, annak a valóságban is a csillagos ég a határ.

Firkaszótár:

Virágok: Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet - így aki rajzolja, az sem. Ha ez a kedvenc ábrád, akkor te nyílt, társaságkedvelő és barátságos ember vagy.

Arcok, emberek, karikatúrák: Ha szeretsz embereket, arcokat rajzolni, akkor te igazán emberszerető vagy. Valószínűleg remek a humorérzéked és szeretsz másokat megnevettetni.

Csillagok, nap, égbolt: Neked a határ a csillagos ég! Ha az égboltot rajzolgatod a legszívesebben, akkor szeretsz távlatokban gondolkodni, bátor vagy és remek a fantáziád.

Geometriai alakzatok: Ha kockákat, köröket vagy háromszögeket szeretsz firkálni, akkor valószínűleg optimistán gondolkodsz, de nagyon erős lehet a biztonság iránti vágyad is.

Spirálok, csigavonalak, görbék: Ha legszívesebben körvonalakat vagy ahhoz hasonló ábrákat, például spirálokat rajzolsz, akkor te a végletek embere vagy. Míg az egyik pillanatban halálosan nyugodt vagy, a másikban képes vagy hihetetlen pánikba esni.

Szívecskék: Ha szíveket rajzolsz, pláne a kedvesed nevével, akkor egyértelműen azt akarod kifejezni, hogy milyen boldog és szerelmes vagy. A nyíllal átlőtt vagy széttört szívecske azonban szerelmi csalódásról és boldogtalanságról beszélhet.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Sokatmondó rajzok

A firkák többet is elmondhatnak készítőjükről egy szakavatott szakembernek. Az alapvető tulajdonságokat a grafológusok ki tudják szűrni az írásminta és az ábrák alapján, de a rajzterápiát gyakran a pszichiáterek is alkalmazzák, elsősorban a gyermekek gyógyításánál.
Ha a rajzaid negatív jelentésűek, például halállal, gyásszal kapcsolatosak, akkor elképzelhető, hogy nem tudsz feldolgozni egy súlyos traumát. Ebben az esetben keress fel egy szakértőt, aki segíthet neked.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.