tippek-tanácsok horoszkóp ezotéria karrier
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Bikák számára remek lehetőséget tartogat az év utolsó hónapja, az Oroszlánoknak azonban ügyelnie kell, hogy ne hajtsák túl magukat, mert könnyen lerobbanhatnak az ünnepekre. Íme decemberi karrier horoszkópunk!

Kos

Annyi munkád lesz, amennyit csak szeretnél, de ha épp nem akarod túlterhelni magad, az sem baj. Teendőid, feladataid száma bizony nem kevés, és sokszor otthonra is jut valami, amit már bent nem tudtál elintézni. De szabj határt a munka mennyiségének, és keresd a lehetőséget emberi kapcsolataid ápolására is, hisz mégiscsak közeleg a karácsony, s nem a munka kellene, hogy elfoglalja napjaid 100%-át.

Munkát keresel? Most biztos, hogy a keresésre fordított idő és energia megtérül.

Karrier tipp: Mások is látják, hogy eredményes vagy, épp ezért nem fognak szemrehányást tenni, ha néhányszor hamarabb lépsz le az irodából.

iStockPhoto
iStockPhoto

Bika

Decemberben csak akkor tudod majd biztonságban érezni magad, ha hosszú távra tervezel. Ne azon tűnődj, hogy holnapra legyen munkád, hanem azon, miként legyen a következő teljes évre. Nagyszerű alkalmad nyílik az üzletkötésre vagy egy új állás megcsípésére, csak rajtad múlik, mikor és milyen lehetőségeket használsz ki. Kreativitásod segít a jó döntés meghozatalában.

Munkát keresel? Győzd meg a munkát kínáló felet, hogy olyat kaphat tőled, amit mástól nem!

Karrier tipp: Rejtett képességeidet most azonnal vedd elő, és mutasd meg, hogy többre vagy képes, mint eddig bármikor.

Ikrek

Decemberben sok erőfeszítést kell tenned azért, hogy haladj feladataiddal, ráadásul eredményt is le tudj tenni az asztalra. Nem lesz könnyű dolgod, hisz gondolataid már a karácsony körül forognak, és semmi kedved papírokkal, hivatalos ügyekkel, netán főnököd elvetemült kéréseivel foglalkozni. Esténként sem a munkáról fantáziálsz, pedig sokan ezt várnák tőled.

Munkát keresel? Hirtelen egy régi lehetőség bukkan fel újra, s bár nem akarod komolyan venni, érdemes lenne.

Karrier tipp: Nem szoktad megtenni, de most érdemes személyes varázsodat is bevetni a siker érdekében.

Rák

Rengeteg munka vár rád, feszített a tempó, most aztán nem lesz lehetőség egy perc lazsálásra sem. Akkor fogsz tudni teljes biztonsággal megbirkózni a feladataiddal, ha a legoptimálisabban osztod be az idődet. Fordíts reggelente mindig pár percet a napi feladatlista elkészítésére, így sosem fogsz elúszni, sőt, akár már a holnapi feladatokból is megoldhatsz még este egyet-kettőt.

Munkát keresel? Időnként tarts egy nap szünetet a munkakeresésben, amikor átgondolod, min kellene változtatni, hogy biztosra mehess.

Karrier tipp: A munka és a főnök elvárásai mellett figyelj saját igényeidre is, csak így lehet kiegyensúlyozott a mérleg nyelve.

Oroszlán

Novemberrel ellentétben most nemcsak sok a munkád, hanem arra is igényed támad, hogy eredményes legyél, és a lehető legtöbb dicséretet zsebeld be magadnak. Hajlandó leszel akár túlórákat is vállalni, vagy mások feladatait elvégezni, ami egyébként rossz döntés, hisz inkább a karácsonyra kellene készülnöd esténként és hétvégenként, nem igaz?

Munkát keresel? Ha egy interjú során azt érzed, hogy bármit mondasz, falakba ütközöl, akkor most ne pazarold erre az energiád, mert tényleg felesleges. Keresgélj máshol.

Karrier tipp: Drasztikusan túlfeszítheted a karriered húrjait, és karácsonyra úgy kifáradsz, hogy a családoddal sem tudsz majd kedvesen bánni

Szűz

December folyamán sok plusz feladattal és még több feszültséggel kell szembenézned. Valahogy most mindenki rád akarja erőszakolni a saját munkáját, mert nem birkóznak meg vele, te pedig a béke kedvéért még fel is vállalsz ebből néhányat, pedig nem lenne kötelező! Mondd, biztos, hogy a karácsonyi készülődések, a vásárlás és az ajándékcsomagolás helyett esténként túlórázni akarsz?

Munkát keresel? Hívd fel régi ismerőseidet, mondd el, mit keresel. Valaki jó ajánlatot tehet!

Karrier tipp: Csak akkor vállalj extra feladatokat, ha biztos vagy abban, hogy nem kell a magánéletedre szánnod azt az időt!

iStockPhoto
iStockPhoto

Mérleg

Vágysz már valami újra, újdonságra, de csak nem akar történni semmi a karriereddel kapcsolatban. Ami nem megy most, az majd működik januárban, addig is inkább foglalkozz a karácsonnyal, ahelyett, hogy a munkádba ölnéd az idődet és az energiádat. Évek óta most először végre lehet időd a bevásárlásra, a legszebb fa megkeresésére, egy jó süti megsütésére, miért az iroda egyhangúságát akarod választani?

Munkát keresel? Törekedj a kevesebb több elvére! Ne add be mindenhová az önéletrajzodat, inkább keress egy megbízható munkaközvetítőt.

Karrier tipp: Törekedj a kis lépésekre, most nem hasznos, ha több lépcsőt akarsz átugrani.

Skorpió

Rád tényleg jellemző, hogy mindig tudod, mit akarsz, azonban decemberben saját magadnak lehetsz akadálya, mert túl makacs leszel elfogadni, hogy változtatások nélkül nem tudsz sikereket elérni. Ha érvényesülni akarsz, akkor nem az a lényeg, hogy minél több időt és energiát fektess a munkádba, hanem az, hogy jól szervezd meg a tennivalóidat!

Munkát keresel? A sértődöttséget és a munkakeresés miatti elkeseredettséget még véletlenül se lehessen leolvasni az arcodról, mert azonnal vesztett ügyed van.

Karrier tipp: Tegyél nagyvonalú gesztusokat a kollégáid vagy az üzletfeleid felé, megtérül!

Nyilas

Éppúgy, mint máskor, decemberben is sokat dolgozol, nem kíméled magad, de ez valójában azért van, mert örökké elégedetlen vagy. Ideje, hogy tisztázd magadban, mit is akarsz elérni, és ha kell, egy-két feladatot egyszerűen tegyél le, és végezz kevesebb munkát, hisz nem őrölheted fel magad a végtelenségig. Megvan a kellő szakértelmed egy jobb munkára, miért nem keresel valami izgalmasabbat, mint a jelenlegi?

Munkát keresel? Ideje, hogy valami egészen más irányba is elkezdj tapogatózni, mint eddig tetted! A te utad most másfelé vezet, mint gondolnád!

Karrier tipp: Tedd magad pótolhatatlanná, így januárban bátran kérhetsz majd fizetésemelést is.

Bak

Decemberben kiemelkedő fontosságúvá válik számodra a teljesítmény. Sok munkát vállalsz, mert leginkább ettől fogod azt érezni, hogy szükség van rád. Arra is készen állsz, hogy a monoton és egyhangú munkákat is elvégezd, pedig azt nagyon nem szereted. December végén viszont nyugodt lélekkel mondasz búcsút az óévnek, hisz minden felvállalt feladat végére jártál.

Munkát keresel? Most inkább egy átmeneti, de jól fizető munkára van lehetőséged, amit feltétlenül vállalj el!

Karrier tipp: Hívd el kollégáidat egy karácsonyt megelőző vacsorára, hogy jobban megismerhessétek egymást.

Vízöntő

Szorgalmad, ötleteid, bátorságod decemberben minden nehézségen átsegítenek, sőt, még a ranglétrán is eggyel feljebb léphetsz, hisz sikereidet már nem tudják dicséretek nélkül félresöpörni. 100%-nál többet teljesítesz, de tudod, ennek most meglesz a kézzel fogható eredménye. Új üzleti kapcsolatokra is nagyszerű kilátások vannak, ismerkedj!

Munkát keresel? Végre minden a reményeid szerint alakul, légy nyitott a kisebb felajánlásokra is!

Karrier tipp: Minden napodat szervezd meg már reggel, így az esték során nem kell túlórákat vállalnod.

Halak

Sokat fogsz dolgozni decemberben, fontossá válik a teljesítmény, minél többet akarsz lerakni az asztalra, mert a jövő évben erre az időszakra hivatkozva akarsz majd nagyobb szeletet magadnak a közös tortából. Jól gondolkodsz, más ezt nem látja át, viszont, aki dönt a karrieredről és az előmeneteledről nagyon is figyeli, mit csinálsz mostanság.

Munkát keresel? Feszült lehetsz, s ezt mások is érezni fogják. Így könnyen elkerül a siker...

Karrier tipp: A szabadságról se feledkezz meg, különben kikészít év végére a sok munka.

Decemberi horoszkóphttp://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20101130-decemberi-horoszkop.htmlAurád színe árulkodik rólad!http://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20101110-aurad-szine-arulkodik-rolad.htmlÍgy rendezd be a lakásod! - Horoszkópod eláruljahttp://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20101129-igy-rendezd-be-a-lakasod-horoszkopod-elarulja.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.