8 dolog, amit még biztosan nem tudtál a szellemekről

szellem ezotéria kísértet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Van-e nemük? Koruk? Öregszenek-e? Intelligensek-e, netán rendelkeznek érzelmekkel? Pihennek-e? Családba rendeződnek? Micsoda kérdések!?

iStockPhoto
iStockPhoto

1. A szellemek neme

A szellemeknek (démonok, ördögök, negatív energiák, elementárok stb.) nincs fizikai, kézzelfogható testük. Hogy hogyan különböztették meg őket egymástól, azt nem tudjuk, de finom alakjukban, pszichológiai jellemzőik alapján hímnemű és nőnemű csoportokba sorolják őket. Megnyilatkozásaikban használt jelek alapján arra következtetnek a szellemvilágot kutatók, hogy a halál előtti időpontban aktuális nem és megjelenési mivoltjuk az, ami befolyásolja egy szellem nemét.

2. Meddig él egy szellem?

Az emberek esetében az élettartam kifejezés jelenti az eltelt időszakot a születésük és haláluk között. A szellemek esetében ezt az időszakot nem tudjuk így behatárolni, de megpróbálhatjuk megfordítani a tételt. A test halála utáni időponttól az újjászületésig, vagy a végső újjászületésig.

3. Öregszenek-e a szellemek?

Emberi mivoltunkban birtokolunk egy halandó testet. Már magzati korunkban kialakul, végigkíséri életünket - ha belegondolunk, igen nagy változáson megy keresztül, míg elhasználjuk -, majd az öregedés folyamatának lezárultával levetkőzzük. Szellemiségünk viszont az öregedéssel fordítottan arányosan növekszik, így szellemlétünk idején, figyelembe véve az előző életekben is felhalmozott tudást, igen bölccsé válunk. A szellemek nem öregszenek, miután megszületnek újra, amnéziás periódus következik.

4. Honnan kapják az energiát a szellemek?

Meditáció, mantra során tankolnak fel a mi energiánkból, de rendelkeznek saját energiával is. De hogy ez utóbbi honnan érkezik számukra, gyakorlatilag megválaszolhatatlan kérdés.

5. Intelligensek-e a szellemek?

Gondolkodásra és helyváltoztatásra képesek, de főképp az előbbi okán, egyértelműen igen a válasz. A szellemi test el van telve vágyakkal. Ha csak a saját vágyaid eszedbe jutnak, beláthatod, hogy számodra azok kielégítése, akadályoztatásod esetén is könnyebb, mint egy szellemi lényé. Testi igényeidet kielégíteni, amilyen a táplálkozás, alvás, szexualitás csak testi mivoltodban vagy képes.

iStockPhoto
iStockPhoto

6. A szellemek létezhetnek a talajban, a vízben vagy a tűzben?

Igen. Nincs semmi, ami ebben megakadályozhatná őket. Nem korlátozza a fizikai test érzékenysége, sérülékenysége. Már eleink megmondták, a Föld szelleméhez imádkozni kell a termésért, hol máshol lakhatna, ha nem a talajban?

7. Hogyan pihennek a szellemek?

Fizikai test híján kényszerítő igény sincs, hogy aludjon egy szellem. Teóriák szerint alvás közben szellemünk megszabadul kötöttségeitől, és éli a maga életét egy másik dimenzióban. Nem véletlen, ha álmaidban elhunytakkal találkozol és beszélgetsz velük - valószínűleg valóban találkoztatok is. A bizonyítás ugyan várat még magára, de megkapó élmény szeretteinket újra látni.

8. A szellemeknek van családi élete?

A családi élet fogalma a szellemek körében nem létezik. Csoportosítani az ember szokott kényszeresen. Ez nem a család ellen irányuló kijelentés, csupán ésszerű tendencia. Mindazonáltal szellemek csoportjai dolgozhatnak szellemként is egy célon, ahogyan tették ezt anyagi valójukban is. Nevezhetjük családnak is ezt a csoportot, de vérkötelék nélkül.

Forrás: Ezoterikus.hu

Tipp:
Szellemidézés házilag
Léteznek szellemek?
A szellemek ismertető jegyei - elkaphatóak?

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.