8 valóban hatásos trükk stressz ellen - Küzdd le egyszerűen!

feszültség stressz és relaxáció stresszoldás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kikészít a munkahelyi pörgés? Már a családod is az agyadra megy? Mielőtt teljesen beleőrülnél a rohanó életedbe, lassíts le egy percre, és fogadd meg egyszerű feszültségoldó tippjeinket!

1. Nevess!

Gondolnád, hogy egy jóízű nevetés elég ahhoz, hogy csökkentse a stresszhormonok szintjét a szervezetedben? Pedig igen, a stressz ellen az egyik leggyorsabb és legegyszerűbb gyógymód a nevetés! Egyszerűen azért, mert a nevetés hatására több oxigén kerül a szervezetedbe, gyorsul a véráramlás, és csökken a stresszhormonok szintje. Egy nehéz nap után hívd át a barátnőidet estére, és nézzetek meg néhány vígjátékot DVD-n!

Istockphoto
Istockphoto


2. Simogass!

Ha gondolkodtál már azon, hogy esetleg örökbe fogadnál egy kutyát vagy egy cicát, most itt az idő, hogy végre elszánd magad. A háziállatok ugyanis nemcsak feltétel nélküli szeretetet adnak, hanem jót tesznek az egészségednek is. Kutatások már bebizonyították, hogy miközben simogatod kis kedvencedet, a boldogsághormonok, mint a szerotonin, a prolaktin és az oxitocin szintje megemelkedik a véredben. Ráadásul eközben csökken a vérnyomásod és a káros stresszhormonok szintje is, sőt, az immunrendszeredre is jó hatással lesz a házikedvenc bundájának simogatása.

Istockphoto
Istockphoto


3. Igyál narancslevet!

Ha reggelente megiszol egy pohár narancslevet, nemcsak egészségesebb leszel, hanem a feszültséggel is könnyebben birkózol meg. A kutatásokból ugyanis kiderült, hogy a narancslé C-vitamintartalma csökkenti az olyan stresszhormonok szintjét, mint például a kortizol. További bónuszként a C-vitaminban gazdag ételek, mint a narancslé, a grépfruitlé, a szamóca vagy az édes pirospaprika fokozza az immunrendszer működését is.

4. Énekelj!

Hangosítsd fel a rádiót az autódban, vagy énekelj hangosan a zuhany alatt, mivel az éneklés boldogít. A felmérések szerint azok az emberek, akik rendszeresen énekelnek, dúdolnak, kevésbé érezték magukat stresszesnek, és hangulatuk is többnyire pozitívabb volt. Nem baj, ha nincs jó hangod, az éneklés jót tesz a testtartásodnak, a légzésednek, sőt a szívednek és közvetetten az immunrendszerednek is.

Istockphoto
Istockphoto


5. Sétálj!

A sport az egyik legjobb módja, hogy megszabadulj a stressztől. Ha azonban nincs időd órákat tölteni az edzőteremben, sétálj! Már 30 perc séta csodákat tehet, mivel ennyi idő alatt már elegendő endorfin (boldogsághormon) szabadul fel a szervezetedben, amitől sokkal jobban érezheted magad.

RTL sajtóklub
RTL sajtóklub
Így lazít Dukai Regina:

A szinte mindig elfoglalt modell-énekesnő stresszes időszakaiban már attól jobban érzi magát, ha otthon lehet egy picit. Ilyenkor megnéz egy jó filmet, általában a Holiday-t. "Sokan meglepődnek, de engem a munkám is ellazít" - tette hozzá az énekes, aki jelenleg egy zenecsatorna műsorvezetője is. "Nagyon jó a társaság, sokat nevetünk, én persze főleg magamon viccelődöm, a saját bakijaimon."
Regina télen a borús időben sem szomorkodik, a téli depresszió is elkerüli. "Sokat sportolok, ami szintén ellazít és egy olasz nyelvtanfolyamra is beiratkoztam" - mondta a modell, aki havi egyszer a focista barátjához, Feczesin Róberthez is elutazik Olaszországba.


6. Rágózz!





8. Vegyél egy aromaterápiás fürdőt!



Hogyan kezelik a gyerekek a stresszt? - Nézd meg videónkat!

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=xxPzgqtSHt5ekrdR


L!FE Magazin - Minden nap 18 órakor a LifeNetwork műsorán!



Ők vajon stresszesek? Óvodások a modellvilágban - Galéria

/1101/_vod_2011110164858

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Az 5 legnagyobb hiba, amit fogyókúrázásnál elkövethetszhttp://www.life.hu/tested-lelked/dieta/20110107-az-5-legnagyobb-hiba-amit-fogyokurazasnal-elkovethetsz.htmlKatie Holmes sorozata nagyot bukotthttp://www.life.hu/legykepben/napifriss/20110110-katie-holmes-nagyot-bukott.htmlVeszélyben voltak a Vastag testvérek!http://www.life.hu/legykepben/napifriss/20110110-veszelyben-voltak-a-vastag-testverek.htmlEllopta a szeretője spermáját, hogy gyereket szülhessen tőlehttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110108-ellopta-a-szeretoje-spermajat-hogy-gyereket-szulhessen-tole.htmlMiért élnek tovább a nők, mint a férfiak?http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110106-miert-elnek-tovabb-a-nok-mint-a-ferfiak.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.