karrierépítés tippek-tanácsok horoszkóp álláskeresés karrier
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Bikákra februárban egy meglepő állásajánlat vár, az Oroszlánok pedig egyre erőteljesebben törnek felfelé a munkahelyi ranglétrán. Íme, februári karrierhoroszkópunk!

KOS

Tüzességed nagy hajtóerő lesz februárban, mész előre, törekvő vagy, lesznek új céljaid, amiket mind meg akarsz valósítani. Ugyanakkor vannak régi dolgok, feladatok, befejezetlen ügyek, melyekről szintén nem szabadna megfeledkezned, hisz az új célok még nem írják felül kötelezettségeidet, ezt ne felejtsd el.

Munkát keresel? Jártál már valaha karriertanácsadónál? Tedd próbára magad!

Istockphoto
Istockphoto

Karriertipp: Ne taposs át másokon, az nem hoz hírnevet és elismerést.


BIKA

Kötelességtudatod most hatalmas, példamutatóan állsz hozzá minden feladathoz, kollégákhoz, üzletfelekhez. Ez a viselkedésmód sokakat meg fog győzni arról, hogy jó választás lennél minden főnök számára, így azon sem kell csodálkoznod, ha még ebben a hónapban vagy márciusban egy meglepő állásajánlatot kapsz.

Munkát keresel? Keresgélj egy kicsit más szakmai területen, mint eddig. Meglepődsz majd az eredményen.

Karriertipp: Érzelmeidet ne keverd a munkával!

IKREK

Februárban minden lehetőség fellelkesít, még az is, hogy valami olyan feladatot vállalj, amihez egyáltalán nem értesz, mert úgy gondolod, hogy ez is egy tanulás lehet, később pedig már könnyebben, sőt rutinosabban fog menni a dolog. Jól teszed, ha belevágsz az ismeretlenbe, sokat fog nyomni ez később a latba.

Munkát keresel? Óriási a teherbírásod, így ez egy nagyszerű érv lehet bármely munkaadónál.

Karriertipp: Ismeretlen terep? Ne rettenj meg tőle!

RÁK

Rád nem jellemző módon elképesztő céltudatossággal tűzöl ki magad elé valamilyen munkával kapcsolatos célt, és megfogadod még február elején, hogy bármi áron, de véghez viszed, amit akarsz. Jól teszed, ugyanis még társakat is találsz ehhez, s többen hamarabb juthattok a végére, és eredményesebbek lehettek.

Munkát keresel? Győzd meg beszélgetőpartnered, hogy te vagy a legalkalmasabb az adott feladatra, ne fogd vissza magad.

Karriertipp: A csapatmunka most többszörös eredményt hoz.

Szeretnél sikeresebb lenni a munkádban? Kérdezd tanácsadónkat, Zsótér Ginát!



OROSZLÁN

Februárban igazi oroszlánként fogsz viselkedni, hajt a becsvágy, meg akarod mutatni, mire vagy képes, nem fogod hagyni, hogy bárki elnyomjon. Céljaid vannak, előre akarsz lépni a ranglétrán, s ha ezt nem teszik lehetővé azon a munkahelyen, ahol dolgozol, hát hamarosan tovább fogsz lépni, mert nem hagyod magadat visszafogni.

Munkát keresel? Egyedül is képes vagy eredményeket elérni, nincs szükséged protekcióra egy jó álláshoz.

Istockphoto
Istockphoto

Karriertipp: Most ne hallgasd meg mások búját-baját, különben még magukkal húznak a pesszimista kollégák.

SZŰZ

Kommunikációs képességed most nagyszerűen működik, mindenkivel megtalálod a közös hangot, még azokkal is, akikkel máskor két mondat után összeakasztottad a bajszod. Ez a hozzáállás nagy segítségedre lesz abban, hogy elismerjék munkádat és eredményeidet, sőt, akár egy kis fizetésemelésre vagy kisebb előléptetésre is számíthatsz.

Munkát keresel? Tetszik vagy sem, más úton jutsz el a sikerig, mint amin eddig próbálkoztál.

Karriertipp: Mások kritizálásával csak magadnak okozol kárt, ne tedd.

MÉRLEG

Fontos lesz február folyamán, hogy sokkal nagyobb hangsúlyt fektess emberi kapcsolataidra, figyelj jobban kollégáidra, ügyelj jobban üzletfeleid kéréseire. Tűnődj el azon, hogy esetlegesen meglévő negatív érzelmeidet ne mutasd ki, s ha mindenképpen ki kell nyilvánítanod véleményedet, akkor miképpen teszed majd azt meg.

Munkát keresel? Néhány hitegetés után végre megérkezik a nagyszerű ajánlat.

Karriertipp: Inkább ne mondd ki, mit gondolsz valójában, utólag az már nem lesz megmagyarázható.

SKORPIÓ

A hónap elején nem sok kedved lesz dolgozni, mert úgy érezheted, mások helyett tevékenykedsz, s ez alaposan rányomja bélyegét a mindennapokra. De szerencsére február második hetétől fordul a kocka, jobbnál jobb lehetőségek adódnak, s több kellemetlen terhet le tudsz venni a válladról, ami komoly megváltásnak ígérkezik.

Munkát keresel? Az erőszak nem vezet eredményre, légy ambiciózus, az elég lesz.

Karriertipp: Minden rád bízott feladatot maradéktalanul végezz el.

NYILAS

Új lendületet, jó gondolatokat viszel most munkahelyedre vagy akár saját vállalkozásodba is. Kész vagy a változásra, melyet környezeted nem biztos, hogy azonnal jó néven vesz, de amikor látják, hogy apró dolgok módosításával milyen érdekes eredményeket érsz el, azonnal tanulnak tőled, s átveszik újdonsült ötleteidet.

Munkát keresel? Ez a hónap nem kedvez a sikernek, viszont mindenhol megjegyzik a neved, és márciusban ez nagyon jól fog jönni!

Istockphoto
Istockphoto

Karriertipp: Ha még nincs saját vállalkozásod, ideje beindítani. Gyors sikert érhetsz el.

BAK

Sok kimagasló eredményt érhetsz most el a munkádban, ráadásul támaszkodhatsz környezetedre is. Előnyös tulajdonságaidat bátran helyezd előtérbe, nem kell titkolnod képességeidet. Most a stílusod is megnyerő, bárkit levehetsz a lábáról, de a munkát ne keverd a magánélettel, akkor se, ha csábító a lehetőség.

Munkát keresel? Fogadd el, amit kínálnak, még akkor is, ha régebben elvi kérdést csináltál az alacsony fizetésből.

Karriertipp: Jusson eszedbe, hogy az optimisták mindig előrébb jutnak, mint a pesszimisták.

VÍZÖNTŐ

A Vízöntőben járó Nap kreatívvá, ötletessé és megvalósítóvá tesz, csak annak nem érsz a végére, amit nem kezdesz el. Azt is észre fogod venni, hogy milyen sokan figyelnek téged, hisz bámulják nagyszerű képességeidet. Most még feletteseid vagy mogorvább ügyfeleid is meggyőzhetők bármiről. Légy bátor.

Munkát keresel? A munkakeresés alapfeltétele egy jó önéletrajz. Alakítsd át sürgősen a tiédet!

Karriertipp: Szerezd meg, amire szükséged van!

HALAK

Jó hangulatban telnek a munkás napok, sőt, te magad is sokat tehetsz azért, hogy még jobban megértesd magad kollégáiddal, üzletfeleiddel. Hozzáállásod is folyamatosan javul, így kevesebb összetűzésben lesz részed. Olyan együttműködéseket leszel képes most kialakítani, amelyek örömmel töltenek el, tartósak és ráadásul eredményesek is.

Munkát keresel? Ha ebben a cipőben jársz, akkor most érdemes lenne külföld felé kacsintgatnod.

Karriertipp: Jó hangulatod másokat is motivál, adj ötleteket, tippeket munkatársaidnak.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.