öregedés okostelefon szem ránc
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A középkorú nők gyakran aggódva figyelik szemráncaikat és szarkalábaikat a tükörben. Most már azonban azokat a fiatal nőket is egyre gyakrabban érinti ez a probléma, akik állandóan a mobiltelefonjukat nézegetik - állítják a kozmetikai szakértők.

Dr. Jean-Louis Sebagh, öregedést gátló szépészeti szakember szerint azoknál a nőknél, akik sokat nézegetik a mobiltelefonjuk kisméretű kijelzőjét, sok esetben idő előtti szem körüli ráncok alakulnak ki. A nők ekkor általában szépészeti beavatkozásokhoz, főként botoxkezeléshez folyamodnak, hogy újra kisimítsák ráncaikat.

Istockphoto
Istockphoto


Ez a jelenség főleg az iPhone és a Blackberry típusú telefonjaikat rendszeresen nézegető nőkre jellemző, de az így kialakult szemkörnyéki ráncokat egy egyszerű botoxkezeléssel könnyedén el lehet távolítani - állítja dr. Sebagh, aki mellesleg olyan sztárokat is kezelt, mint Cindy Crawford.

Egy londoni szépségápolási szakértő is megfigyelte ezt a jelenséget. Az elmúlt 18 hónap során észrevette, hogy az apró telefonkijelzők nézegetése miatt a páciensei arcán valami megváltozott. Szerinte botox helyett a napi rendszerességgel végzett házi arcmasszázs is sokat segíthet a ráncok eltüntetésében.

Szakértők szerint ez a jelenség is a technológia túlzásba vitt használatából adódik, akárcsak a túl sok SMS-írásból adódó ízületi fájdalom vagy a monitor nézésétől kiszáradt szem.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.