4 változás a testünkön, amitől totál kiakadunk!

hajhullás lélek pszichológia túlsúly test pattanás változás visszér
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem kell ahhoz hiúnak lenni, hogy tudjuk: saját érdekünkben oda kell figyelnünk a testünkre, és féltve kell óvnunk minden nemkívánatos változástól. Egy kisebb ránctól vagy egy-két pluszkilótól persze még nem dobunk hátast. Van azonban néhány olyan változás, amivel csak nehezen tudunk kibékülni.

Thinkstock
Thinkstock

Téved, aki azt hiszi, hogy a test mint "érték" csak azoknak fontos, akik éjjel-nappal fashionblogokat bújnak, akik napokat képesek átplázázni, és hétvégenként állandóan wellnesshotelekben pancsolnak. Nők vagyunk, így aztán mindannyiunk számára fontosak az adottságaink és a megjelenésünk. Igaz, eltérő mértékben, mégis mindegyikünknek jólesik, ha visszamosolyog ránk a tükörképünk, ha nőiesnek érezzük magunkat a bőrünkben, ahogy az is, ha megfordulnak utánunk az utcán, vagy ha bókolnak nekünk. Az sem titok, hogy a várt hatás érdekében, saját igényeihez igazítva mindenki invesztál valamennyit a megjelenésébe: csini ruhákat hordunk, sminkelünk, egészségesen táplálkozunk, diétázunk és sportolunk. Az érettség egy magasabb fokán persze egyre könnyebbé válik elfogadni önmagunkat, előnyös és előnytelen tulajdonságainkkal együtt. Ennek ellenére még mindig marad a természet tarsolyában néhány olyan, a testünket érintő változás, amiknek nem hogy örülni nem tudunk, de egyenesen megőrülünk tőlük. Íme, a négy legdühítőbb változás, ami csak a testünkkel történhet.

1. Túlsúly
Nem akarunk modellkedni, bőven jó az nekünk, hogy az átlagos súlycsoport tagjaként,büszkén vállalhatjuk nőies formánkat. Ha pedig felkúszik ránk néhány plusz kiló, még mindig vállalható - és ledolgozható - az a kis úszógumi. Azonban a minket hónapokra ágyhoz kötöző betegségek, a komolyabb hormonális problémák, a második-harmadik szülés, vagy éppen egy sportosabb életmód után bealakult irodai munka nem várt szövődményeket hozhat magával. Az új, 20-30-40 kilóval nehezebb önmagunkkal és az ezzel járó egészségügyi problémákkal pedig csak nehezen tudunk együtt élni.

Thinkstock
Thinkstock

2. Visszerek
Sajnos az állandó ácsorgás, a megfeszített tempóban végzett munka és a sportmentes életmód sem kedvez a visszerek kialakulásának. Ahol pedig egyszer felütik a fejüket, onnan egykönnyen nem tágítanak. Fájó, viszkető, trombózisgyanús és cseppet sem esztétikus jelenségről van szó, amitől megszabadulni csak körmönfont procedúra árán lehet. Márpedig ha megtartjuk őket, nemcsak az egészségünket kockáztatjuk, de búcsút inthetünk a rövid szoknyáknak és a felhőtlen strandolásoknak is.

3. Hajhullás
A női hajnak és mindennek, ami vele kapcsolatos, a hajszínnek, a stílusnak és a frizuráknak több évezredes kultusza van. Mindez nem véletlen, hiszen amellett, hogy a dús haj magas csáberővel bír, még rövidre vágva is egészséget, szépséget, ápoltságot és nőiességet sugároz. Ha egy betegség vagy a tartós stressz miatt feltűnő foltokban kezd hullani a hajunk, kétségbeesetté és mérhetetlenül dühössé válunk. Hiába próbáljuk leplezni a problémát, a hajhullással szemben tehetetlenek vagyunk, hiszen úgy érezzük, jogtalanul és visszavonhatatlanul veszítjük el vele együtt nőiességünket is.

Thinkstock
Thinkstock

4. Pattanások
Nem hiába mondogatják, hogy az arc a lélek tükre. A kiegyensúlyozott életmód, a nyugodt hétköznapok és az egészséges táplálkozás nagymértékben hozzájárulnak az egészséges arcbőr kialakulásához és megőrzéséhez. Ha vannak is apróbb bőrhibáink, tőlünk telhetően igyekszünk orvosolni őket: kozmetikushoz járunk, válogatott kencékkel tisztogatjuk, és extra puha alapozóval fedjük el a problémás részeket. Még szép, hogy a felnőttkorban kialakuló pattanások kikészítenek minket. A lehető legfeltűnőbb helyeken, a vörös minden árnyalatában pompáznak, alig akarnak elmúlni, és minél több van belőlük, annál kisebb az önértékelésünk.

Új pasi, új frizura? - Nézd meg videónkat!

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=gbgW5pvXxFoB12X8


L!FE Magazin - Minden nap 18 órakor a LifeNetwork műsorán!



Galéria: Így néznének ki a sztárok kövéren!




/1011/_gy_n20101114171611



Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.