Itt élheted túl a 2012-es világvégét!

2011.02.15. 9:33

Akár eljön a világvége 2012-ben, akár nem, a dél-franciaországi Bugarach községbe már bejelentkeztek rá a turisták. A falu fölött magasodó, azonos nevű, titokzatos sziklahegy régóta vonzza a természetjárókat, akik orchideákat gyűjtenek lejtőin. Az ország egyik legszegényebb és legritkábban lakó vidékén emelkedő misztikus magaslat másfajta, ritkább vándorokat is magához csal. A helybéliek az "ezoterikusok" gyűjtőnéven említik őket: azokról van szó, akik hisznek a világvége eljövetelében, sőt a dátumát be is jelölték naptárukban: 2012. december 21. lesz a végzetes nap...

Forrás: AFP


A dél-franciaországi Aude megyében lévő falu polgármestere az interneten fedezte fel, hogy az apokalipszis bekövetkeztének egyes megszállottjai szerint Bugarach-ban meg lehet úszni a pusztulást, és ezért már most sokan készülnek arra, hogy jövőre a francia településre költözzenek. Ami akár jó hír is lehetne, ha nem lennének túl sokan a menekülők.

"Egyes amerikai portálokon már jegyeket árulnak a költözéshez" - mondta Pierre Delord polgármester a The New York Timesnak. "Kétszázan lakunk itt, nem szeretnénk, ha egyszer csak két-három ezer fantaszta tűnne fel a környéken..."

A világvégére szakosodott egyes francia és nemzetközi webhelyek szerint a Bugarach-hegy szent magaslat, amely megóv a végtől, ám mások szerint az egész sziklát el fogja ragadni a földönkívüliek egy csoportja, amely jelenleg a hegy alatt él a mélyben. 2012. december 21. a maja kalendárium 5125 éves ciklusának feltételezett utolsó napja, a jóslat szerint ezzel vége is lesz a világnak.

Sigrid Benard fogadós, aki kevésbé baljós években csak nyáron adja ki szobáit, már számos telefonhívást kapott olyan személyektől, akik szobát vagy lakókocsit akarnak foglalni az ominózus téli időszakra, 2012 decemberének elejétől 2013. január végéig. "Tudják, hogy télen zárva tartok, de ők már három héttel korábban akarnak jönni, sőt lefoglalják a következő heteket is, hogy lássák, mi lesz, ha vége a világnak" - tárta szét a karját.

Nyerj két személyre szóló belépőt brandy kóstolóestre a Life.hu-val!Bugarach lakói nem szeretnék, ha a falu a megszállottak és a bogarasok menedékévé válna, ebben a polgármester is egyetért velük. A településen már 2000 körül sok "ezoterikus" telepedett le, többek között azért is, mert a vidék csendes és az ingatlanárak alacsonyak. Delord szerint ezek az emberek "mesékre alapozzák üzleteiket, fogadókat építenek, és közös terápiákat alkalmaznak".

Az apokalipszis hívők egyikét Jeannak hívják, csak a keresztnevét adja meg. Az értelmes tekintetű férfi télen is vászonnadrágot visel, egyfajta neohippinek tűnik. A Bugarach melletti erdőben jurtát állított fel, és mint hirdeti, "a szív civilizációjának felépítését" tekinti céljának. "Az apokalipszis, amelyben mi hiszünk, egy bizonyos világ végét és egy másik, szellemi világ kezdetét jelenti" - magyarázta a férfi az amerikai lapnak.
Jean szerint 2012 egy szenvedési ciklus végét jelenti, és Bugarach "a Föld fő csakráinak egyike, olyan hely, amely be fogja fogadni a jövő energiáit". Mások is akadnak, akik úgy gondolják, hogy Bugarach nem pusztán egy furcsa falu egy hegy lábainál. Paul Ponssot, akinek Párizsban egzotikus irodalmat forgalmazó könyvesboltja van, kifejtette: "Közismert, hogy a földönkívüliek sok ezer éve léteznek. Ők alkothatják azt az erőt, amely átsegít bennünket a 2012-es éven..."Forrás: AFP


Labdát vittek, és egy szálon aranygyűrűt himbáltak    
       
Bugarach-ról a leggyakorlatiasabb látogatók is elismerik, hogy különleges, csendes hely, amelynek mégis vibráló légköre van. Didier Gromaire, aki Chambery városában szociális feladatokkal foglalkozik, az 1960-as évek Kaliforniájához hasonlítja a kis falut. "A dolgok itt világosabban rajzolódnak ki. Amikor az ember ideérkezik, olyan érzése támad, hogy új élet kezdődik" - magyarázta.

A vidék gazdag középkori emlékekben, szekták és rendek építkeztek errefelé, köztük a katárok (katharok), akikhez figyelemre méltó kastélyok kapcsolódnak a környéken. Nem messze található Rennes-le-Chateau, amely állítólag rejtett kincseket őriz, és olyan írók képzeletét lendítette mozgásba, mint Dan Brown, a Da Vinci kód szerzője.

A Bugarach-hegyet sokan tekintették szent helynek. A geológusok szerint kialakulása után nem sokkal felrobbant, és valósággal fejtetőre állt, úgy zuhant vissza. Olyan alkotókat is megihletett, mint Jules Verne, az Utazás a Föld középpontjába című regény francia szerzője, vagy Steven Spielberg, a Harmadik típusú találkozások című amerikai film rendezője.

Az interneten történetek keringenek arról, hogy amikor Francois Mitterrand volt francia elnök helikopteren látogatott el a magaslatra, a csúcs körül űrhajóra emlékeztető felhő formázódott. Az a hit is él, hogy a feltételezett mágneses hullámok hatásától tartva repülővel sohasem merészkednek a hegy fölé.

Forrás: AFP


A falu egyes lakói időnként különös hegymászókat pillantanak meg, akik keresztet formáznak karjukkal, és Szűz Mária képét viszik magukkal a csúcsra. Ismo Nykanen finn újságíró, aki néhány éve telepedett le családjával a faluban, azt mesélte, hogy egy alkalommal több embercsoportot fedezett fel, tagjaik közül egyesek fehérbe öltöztek, mások meztelenek voltak, labdát vittek, és egy szálon aranygyűrűt himbáltak. Nyáron több hónapon át táboroznak a csúcs körül a legkülönbözőbb emberek. Az újságíró tizenéves lánya egy teherautót is látott, rajta felirat vírított: "Kollektív öngyilkosság: Bugarach 2012."

A polgármestert aggasztja a jelenség, szeretné korlátozni a faluba tartó misztika-turizmust - annál is inkább, mivel Franciaországban legalább harminc csoport készül a világvégére. "Ha netán úgy történnének a dolgok, mint Spielberg Harmadik típusú találkozások című filmjében, bizony a hadseregtől kellene segítséget kérni" - vetette fel.

forrás: MTI

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!A kínai holdújév meghökkentő babonáihttp://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20110211-a-kinai-holdujev-meghokkento-babonai.html Olyan a pasid, amilyen a mobilszáma!http://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20110203-szammisztika-mobilszama-arulkodik-a-pasidrol.html Mit tartogat a Nyúl éve? - Kínai horoszkóp 2011-rehttp://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20110202-kinai-horoszkop-2011-a-nyul-eve.html Babonák, amikről még sosem hallottálhttp://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20110127-a-legerdekesebb-afrikai-babonak.html Más a csillagjegyed, mint hiszed!http://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20110127-mas-a-csillagjegyed-mint-hiszed.html Titkok az életvonalról - mit rejt a tenyered?http://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20110113-titkok-az-eletvonalrol-mit-rejt-a-tenyered.html 

FranciaországBugarachvilágvégebabonaezoterika