Így értelmezd az álmaidat!

2011.03.12. 23:17

Az éjszaki álmoknak sokan nem tulajdonítanak nagy jelentőséget, pedig akár fontos üzenetük is lehet. Miközben alszunk, az agyunk újraéli, feldolgozza és rendszerezi a napközben történt dolgokat. Ha ezért jobban odafigyelsz az álmaidra, akár a magánéleti problémák kulcsát is megtalálhatod.

Hibás vagy elvesztett tárgyak:

Ha álmodban nem találod a telefonod, esetleg elromlott az autód vagy szeretteidet keresed, de nem találod, azt jelenti, hogy az életed egy területe most odafigyelésre szorul. A telefon például a kommunikáció hiányára utal, vagyis lehetséges, hogy nem találod a közös hangot valakivel.

thinkstockphotos.com

Pénz (váratlanul nyert vagy elvesztett vagyon):

Az álombéli pénz szimbolizálja az életünkben fontosnak tartott értékeket. Ezért ha arról álmodsz, hogy sok pénzt kaptál váratlanul, azt jelenti, hogy eljutottál az életed egy olyan szakaszába, amikor tisztábban kezdesz látni, rájössz, melyek az igazán fontos dolgok számodra. Az elvesztett pénz ebből kiindulva az értékrended és az érzéseid közti szakadékra utal.

Két orgazmus egy pincértől? Nézd meg új websorozatunkat!


Újra az iskolapadban találod magad, megbuksz egy vizsgán:

Lehetséges, hogy valamilyen próba előtt állsz, és attól félsz, hogy elbuksz. Az álom azonban arra is utalhat, hogy tudat alatt úgy érzed, visszafejlődtél valamiben, és nem találod a kiutat a kérdéses szituációból.

thinkstockphotos.com

Te vagy egy szeretted beteg vagy haldoklik:

Ez az egyik legijesztőbb álom, azonban ritkán jelez valóban halált vagy betegséget, persze jó ötlet lehet egy teljes kivizsgálásra bejelentkezni. Többnyire azonban egy közelgő változásra utal, lehetséges, hogy az életedben hamarosan lezárul egy szakasz, ami után új következik. Az álombéli veszteség segít felkészülni a valós veszteségekre, ezért próbáld meg elfogadni a közelgő változásokat.

Üldözés:

Ha álmodban üldöznek és menekülsz, valószínűleg az életben is sok a problémád. Nem véletlenül nevezik ezt "stresszálomnak" is. Jelzi, hogy alig tudsz lépést tartani a saját életeddel, és elmenekülsz a felelősség elől. Ha álmodban üldöznek, lehetséges, hogy itt az idő egy kis lazításra.

Fogak (szép, tiszta fogak vagy lyukas, sötét fogak):

A fogak szimbolizálják az időt, stabilitást és az érettséget. Hogy milyen fogakról álmodsz, fontos utalások lehetnek az életedre, kapcsolataidra, érzelmeidre. Lehetséges, hogy érdemes önvizsgálatot tartanod.

Meztelenség:

Ha te vagy valaki más meztelen az álmodban, valószínűleg úgy érzed, hogy az érzéseid veszélynek vannak kitéve, esetleg képtelen vagy eltitkolni ezeket a való életben. Lehet, hogy úgy gondolod, mindenki tud a problémáidról, mégsem találod a megoldást.

thinkstockphotos.com

Repülés vagy süllyedés:

Ha képes vagy az irányváltoztatásra - felfelé vagy lefelé repülni -, tudatosságodra utal az életben. A süllyedés azonban arra figyelmeztet, hogy érdemes lenne jobban odafigyelned a tudatalatti, elnyomott érzéseidre.
A repülés maga azt jelzi, hogy felülvizsgálod az érzéseidet, vagy a segítő angyalok és egyéb energialények kapcsolatba léptek veled.

Víz:

Egy bizonyos érzelmi helyzetre utal, attól függően, hogy milyen formában jelenik meg. A hurrikánok jelzik a nagyobb kihívást jelentő érzelmi helyzeteket, míg a csendes patakok, nyugodt tavak a kiegyensúlyozott érzelmi állapotra, vagy akár egy idilli romantikus kapcsolatra is utalhatnak.

Hiányzik egy hajó, repülő, busz stb.:

A járművek szimbolizálják az életben való mozgás képességét. Ezek képviselik a vágyainkat, képességeinket a céljaink megvalósítására. Ha valamelyik hiányzik, valószínűleg nehéz időszakot élsz át, amikor nehezen találod a megfelelő megoldásokat.

A csillagjegyek megmutatják, kiből lesz a sztárhttp://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20110304-a-csillagjegyek-megmutatjak-kibol-lesz-a-sztar.html Jerzynek nem Gigi az igazi szerelme!http://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20110302-gigi-es-jerzy-nem-lesznek-sokaig-egyutt.html Márciusi karrierhoroszkóphttp://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20110225-marciusi-karrier-horoszkop.html Szerelmi horoszkóp márciusrahttp://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20110225-szerelmi-horoszkop-marciusra.html Havi horoszkóp márciusrahttp://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20110225-marciusi-horoszkop.html Amikor a nagyi üzen - Holtak, akik visszatérnekhttp://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20110215-igazsag-vagy-amitas-mit-tud-egy-lato.html Mikor születtél? Ilyen kutya illik hozzád!http://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20110215-csillagjegyd-elarulja-milyen-kutya-illik-hozzad.html A kínai holdújév meghökkentő babonáihttp://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20110211-a-kinai-holdujev-meghokkento-babonai.html
jelentésálomJelektudattalan