VV Jerzy szívszorító vallomása: Többé nem akarja látni édesanyját!

VV Jerzy anya gyereknevelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
VV Jerzy soha többé nem akar találkozni édesanyjával, aki nevelőintézetbe adta. A Chippendalefiú eddig hallgatott magánéletéről, de a Borsnak elárulta, mi áll a drasztikus döntés hátterében.  

Édesanyja megkeserítette Jerzy gyerekkorát, majd egy nevelőintézetbe adta a fiát. A Borsnak korábban a valósághős sógora mesélt a lengyel származású táncos megpróbáltatásairól.

RTL Klub/Sajtóklub/Bársony Bence
RTL Klub/Sajtóklub/Bársony Bence


,,Az anyja rendszeresen leköpte, és mindig azzal fenyegette, hogy megöli magát. Egyszer kivette a gyerek szájából az ételt. Másszor arra mentem haza, hogy az anyja a gyerek ruháit kidobálja az ablakon a tizedik emeletről" - emlékezett Zoltán. Jerzy nővére azt is elárulta, hogy nem egyszer megpróbáltak kibékülni az anyjukkal, de mindig megbánták. Az eddigi hallgatás után most Jerzy is megszólalt a történtekről.

,,Úgy döntöttem, hogy nem szeretném édesanyámmal felvenni a kapcsolatot, többé nem fogunk találkozni. Korábban háromszor-négyszer felkerestem, de alig telt el egy kis idő, és visszajutottunk ugyanoda, ahol kezdődtek a problémák: az alkoholhoz. Félek, hogy megint minden megismétlődik, meg akarom védeni magam a csalódástól. Ha újra - már sokadszorra - a bizalmamba fogadnám, megtörténhet, hogy visszaél vele, és ez nagyon rosszul esne. Ezért hoztam meg ezt a döntést" - vallotta a ValóVilág szépfiúja, aki nagyon eltökélt az új életével kapcsolatban.

Majsai László, a Life.hu pszichopedagógus-terapeutájának véleménye:
Több mint 10 évig a Fóti Gyermekvárosban dolgoztam, az állami gondozott gyerekek nevelkedését segítettem, ezért tökéletesen megértem Jerzyt.
Az állami nevelésben felnövő gyermekek lelki fejlődéséből természetszerűen hiányzik az a biztonságérzet, amit csak egy normálisan, vagy "viszonylag" normálisan működő családi háttér garantál/hat. Az anyai szeretetet és gondoskodást a legkiválóbb nevelők (legjobb próbálkozásaik ellenére) sem tudták maradéktalanul megadni számukra. Ez azokra a gyermekekre is igaz volt, akiknek volt lehetőségük a szülői kapcsolattartásra. Gyakran kellett szembesülnöm azzal, hogy növendékeink nem szívesen látogatnak haza, vagy egyáltalán nem szeretnének semmiféle kontaktust a családjukkal, ahonnan kikerültek. Ez kimondva-leírva szörnyen hangzik, de azt gondolom - pl.:Jerzy esetében, az általa elmondottak alapján - mégiscsak teljesen érthető! Egy tudatára ébredő, felnőtté váló fiatalember - akinek a szenvedélybetegségekkel, a durvasággal, vagy az agresszivitással kellett megküzdenie - elutasítja azt a személyt, aki biológiailag az anyja, de bántalmazta, eldobta magától a fiát.
Azért van itt egy speciális helyzet is: ez a fiatalember gyakorlatilag "percek" alatt vált híressé, olyan tárgyi/anyagi feltételek között élt 6 hónapig, ami számára szokatlan jólétnek tűnt. Milliók figyelték minden rezdülését, kezdetben botladozó, majd egyre tartalmasabb és pontosabban megfogalmazott gondolatait. Megtapasztalta azt, hogy egy furcsa - nem hétköznapi módon motivált érdeklődés középpontjába van, valamint hogy karnyújtásnyira került egy olyan szintű anyagi biztonságtól, amely lehet, hogy teljesen megváltoztatta volna az életét. Én nagyon drukkoltam neki - szerintem méltatlanul maradt alul ebben a játékban, ugyanakkor egy kicsit féltettem is volna attól, hogy igazi segítség nélkül, amit például egy anya adhat a gyermekének, mit kezdett volna a pünkösdi királyságával...
Szakértőnktől itt kérdezhetsz!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.