Tisztánlátó és fényjáró - Mágikus nyerészkedés vagy valódi segítség?

ezoterika jóslás látó kuruzslás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Talán mindenki szeretné hinni, hogy élnek közöttünk olyan emberek, akiknek képessége és tudása az érzékelések sokkal szélesebb és színesebb palettájából merít - vagy azért, mert megőrzött valamit abból, amit mi, a többség már rég elfeledtünk, vagy azért, mert tudásuk nem a múltat, hanem már a jövőt hozza közel hozzánk.

A remény jogos és cseppet sem túlzó, hiszen a tudáson túli dolgok hasznára válhatnak az emberi civilizációnak. Ám lassan úgy tűnik, az egy négyzetkilométerre jutó médiumok, mágusok és ezoterikából talpig kiképzett szellemidézők száma felülmúlja a hétköznapi emberekét. A szürke, tompa érzékeléseik hálójában vergődő, sorsuknak kiszolgáltatott emberekét, akikre csak néha-néha kacsint rá a valódi világon túli birodalom.

Thinkstock
Thinkstock

Címzetes mágusok?

Irónia nélkül, mélységes tisztelettel adózunk mindazoknak, akik valóban tiszta lélekkel képesek közvetíteni holtak és élők között, akik empátiával és jószándékkal hajolnak a bajba jutott vagy bánattal birkózó ember felé, de azért körbejártuk kicsit az ezotéria földjén születő "segítő mágusokat". Ha másért nem is, akkor azért, hogy egy hétköznapi ember is képes legyen kicsit tisztábban eligazodni a lélek valódi nagytakarítását, esetleg akciós szelleműzést kínáló médiumok között.
Persze nem is olyan könnyű meglelni a különbséget, hiszen a legtöbb ember számára már a médiumok címének értelmezése is gondot jelent. És néha éppen az férkőzik közel hozzánk, aki a leghangosabban, vagy aki a legmeghökkentőbb módon kínálja borsos árú szolgáltatásait. Azokat, akik pedig csendben "gyógyítanak", lábujjhegyen járva, sokszor egy tányér leves áráért, vagy ingyen kínálják az írt mindennapi bajainkra, szinte nem is érzékeljük.

A mágikus nyerészkedés szándéka önmagában riasztó lehet, és talán nem baj, ha megszólal a vészcsengő mindenki fejében, ha valaki azonnali, biztos ezoterikus megoldást ígér, és előre kéri a fizetését. A valódi segítő ugyanis szinte biztos, hogy személyes találkozás (találkozások) során, hosszú időt szán arra, aki a bizalmába fogadja, és nem garantálja a tuti megoldást. Sokszor csak utakat kínál fel, vagy egy térképet a lélekhez, esetleg a legbelső maghoz vezető iránytűt, máskor meg szó nélkül, egyszerűen csak tükröt tart elénk.

Thinkstock
Thinkstock

Lássuk a legismertebb gyógyítókat:

Tisztánlátó
A tisztánlátás helye a központ, a homlokcsakra. Azokban az emberekben fejlődik átlagon felül, akik egyébként is vizuálisak, akik képekben gondolkodnak, akik számára minden történés azonnal, szinte fotóélességgel jelenik meg. A tisztánlátás képessége fejleszthető, ám ez a képesség nem tartozik a legfejlettebb spirituális képességek közé, és sokszor olyan emberek is úgy vélik, birtokolják ezt a képességet, akiknél a fantázia hangsúlyos szerepet kap a mindennapok során. E tévedés hátterében az állhat, hogy a fantázia, az álmok és az emlékezet szintén a homlokcsakrához tartoznak.
A valóban tisztánlátó emberek képesek elkülöníteni az álmok és a fantázia által kínált "megoldásokat" a valódi, a másik ember számára legmegfelelőbb megoldásoktól.

Tisztánérző
A tisztánérzés képességét tartják a legfontosabbnak a mediális képességek közül, tulajdonképpen ez az alapja a rezgések, energiák tiszta érzékelésének. Egy hétköznapi ember nagy valószínűséggel nem, vagy csak korlátozottan képes érzékelni a másik emberből áradó rezgéseket és energiákat. A tisztánérző nemcsak az emberi energiák pontos felmérésére képes, de a szellemvilágból érkező lények energiáit is "veszi". Azok negatív vagy pozitív töltése alapján képes reagálni és közvetíteni az emberek felé.
Egy tisztánérző érzékenységéből fakadóan védtelen is lehet, ha időben nem építi fel belső bástyáit, és nemcsak a negatív szellemi lények okozhatnak károkat számára, de az emberi gonoszság is elemi erővel hat rá. Ám éppen ez a hatalmas erejű érzékenység az, amely alkalmassá teszi arra, hogy kérésre kiszűrje környezetünkből az ártó gondolatokkal támadó embereket.

Thinkstock
Thinkstock

Tisztántudó
A tisztántudó mindenféle előzetes információgyűjtés nélkül "tud". Ez az úgynevezett kozmikus tudás, amely csak nagyon-nagyon kevés ember számára adatott meg. Alapja, hogy az egész világmindenség egyetemes törvények alapján működik, illetve, hogy a tisztántudó korlátlanul képes meríteni a kollektív tudatból.
Nagyon fejlett képesség, ráadásul, aki ezt valóban birtokolja valószínűleg nem veri nagydobra, vagy nem váltja aprópénzre a "tudását", hiszen olyan bölcsesség birtokában van, amely iszonyatos felelősséggel is párosul, és nem egy, vagy néhány, de egész népek sorsát is befolyásolhatja tudása.

Mindezek mellett leltünk nagyon figyelemfelkeltő "címeket" is, amelyek különleges erők birtoklását és bevetését ígérik:

A "sárkány erejével gyógyító"
Különleges és meghökkentő a médiumok ígérete, mely szerint a tisztánlátás, -érzés képessége mellett a négy fő elem és a sárkányok erejét is bevetik, hogy az emberek életét szebbé, jobbá tegyék.
Bár első hallásra elgondolkodásra késztethet az erő háttere, (és másodszorra is), a sárkányerő nem ritka fogalom a mágia területén. A nyugati kultúra a sárkányokat az ember ellenségeként fogalmazta meg, a múltban a "sárkányokat" szent, jóindulatú lényként tisztelték, amelynek teste a földet és a vizet, szárnyai a szellemet - az élet leheletét szimbolizálta. Az egymás ellen harcoló sárkányok az elemek tiszta különválását jelentheti, a saját farkába harapó sárkánykígyó az idő folyását és ciklikusságát jelképezi. Ám egy másik megközelítés szerint a sárkány maga a végtelenség, a végtelen erő. Így e megközelítés szerint kozmikus erőből merít az a médium, aki a sárkány erejét használja "gyógyítása", sorsrendezése során.

Thinkstock
Thinkstock

Fényjáró
Egy fényjáró az ígéret szerint feltárja a múlt titkait és a jövő láthatatlan dimenzióit kutatja és tárja a segítségkérő elé. Egy fényjáró tulajdonképpen "közvetítő" szerepet tölt be az ég és a föld között, persze mindemellett nem nélkülözi a tisztánlátás képességét sem.

Amikor a görög mitológia is segíthet

A médiumok egy része, ha szükséges, a görög főisten, Zeusz erejét is képes a tisztánlátás mellett használni. Ez a különleges erő azonban nem zárja ki a kártyavetést sem, miközben az angyalokkal való kommunikáció és további képességeik közé tartozik. Szerelem és párkapcsolat, a karrier építése, valamint az egészség területein tudnak hatékonyan segíteni, és fontos tudni, hogy a képességek felsorolása ebben az esetben (sem volt) teljes.

Fontos tudni, hogy a szókimondó, az együttérző kifejezések azonban nem képességek az ezoterikus felületen, hanem az adott médium stílusát jelölik, ugyanakkor mindkét tulajdonság elengedhetetlen a lélekgyógyító, az emberi élet harmonizációjára törekvő médiumok tarsolyában.

Hétköznapi babonák - Így kerüld a balszerencsét!http://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20110704-hetkoznapi-babonak-igy-keruld-a-balszerencset.htmlAmilyen a frizurád, olyan a természeted! - A fekete démonokhttp://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20110628-amilyen-a-frizurad-olyan-a-termeszeted-fekete-haj.htmlA legnagyobb tévhitek a nőkről - leszámolunk velük!http://www.life.hu/tested-lelked/onismeret/20110627-a-legnagyobb-tevhitek-a-nokrol-leszamolunk-veluk.html


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.