Mi számít a horoszkópban - a tervezett vagy a valós születés időpontja?

asztrológia ezoterika horoszkóp születési idő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az asztrológia bonyolult tudomány. Sőt, lehet, hogy még annál is bonyolultabb, mint amilyennek a horoszkópkészítők és csillagjósok gondolják. Az egyszerű laikusok pedig csak kapkodhatják a fejüket: mégsem számít a pontos születési dátum?

Thinkstock
Thinkstock

Tegyük fel...

A horoszkópod az egész életedet meghatározza. A születésed pillanatában a csillagoktól egy ajándékot kaptál, mely nagyban meghatározza a sorsodat, a tulajdonságaidat és érzéseidet. Néha azonban akadnak olyan jellemzők, amelyek szinte összeegyeztethetetlenek a csillagjegyeddel, és ennek oka van. Például ha a "tervezett" születésnapod eltér a valóstól, amikor megláttad a napvilágot.
A születés várható időpontját hagyományosan a nőgyógyász és a védőnő számítja ki a várandósság előtti utolsó menstruáció első napjából. Persze általában a természet másképp számol, hiszen a kisbabáknak csak 5 százaléka születik azon a napon, amelyiken várják őket. Számtalan komplikáció, baleset vagy más, előre nem látható dolog jöhet közbe, ami befolyásolja a Nagy Nap napját. Ezért az orvosi számítás inkább csak iránymutatónak jó, az első fájások sokkal, de sokkal pontosabban jelzik a szülés beindulását.
És - sajnos vagy szerencsére, ezt döntsd el magadat - a mai modern orvostudomány már képes beavatkozni a szülés időpontjába, például egy szükséges császármetszéssel. Nem beszélve a vitatott programozott szülésekről. De ettől megváltoznának a kisbaba alapvető tulajdonságai? Vagy egy ilyen "apróság" nem számít a csillagoknak?

Tipp! Exkluzív képek a kiesett Cristofel otthonából! Kattints a galériáért!





Thinkstock
Thinkstock

Az asztrológia és az időpontok

Egy XVII. századi angol asztrológus, William Lilly már évszázadokkal ezelőtt megválaszolta a kérdést. A tudós szerint ugyanis a világ minden történése ott van a születési képletek 12 házában. Tehát az is, ha (jóval) előbb vagy később jöttél a világra, mint amit a szülészorvos "megjósolt". Ez persze nem azt jelenti, hogy a Halak jegyében kellett volna születned a doktori terminus szerint, te azonban Vízöntőnek születtél, akkor mégis inkább Halak vagy. Túl szép lenne, ha ilyen egyszerű lenne a csillagjegyek tudománya!
Egy tapasztalt és gondos asztrológus a pontos eredmény érdekében életed minden fontos eseményének időpontjára rákérdez, nem kivétel ez alól a születési időd, gyermekeid születése, házasságkötésed és a benned mély nyomot hagyó halálesetek napja sem.
Az asztrológia kiállta az idő próbáját. Az évezredes tudomány nem hit kérdése, megállapításai pedig nem teóriák. Hiszen több ezer éven át fent maradt állítások bizonyítják, hogy a horoszkópkészítésben azért van valami. Ezért azt mondhatjuk, hogy a születés tervezett ideje és a valós időpont sem a véletlen műve, hanem így volt megírva a csillagokban.

Tipp! Scarlett Johansson-t varjak tépik szét! Kattints a galériáért!


Az elekciós asztrológia





Thinkstock
Thinkstock

Sors és szabad akarat

A csillagjegyek csak a képességekre és lehetőségekre mutatnak rá, irányt mutatnak, de hogy mihez kezdesz velük az rajtad áll. Bármit is kapsz a csillagoktól, bárhogyan is állnak a születésed pillanatában, te mindig határozhatsz, hogy az általuk mutatott úton haladsz, vagy keresel magadnak egy másikat. De ne feledd! Minden döntés jó, minden döntés szent, minden döntésnek következményei vannak!

Robelin, a Life.hu ezoterikus szakértőjének véleménye:
Az ember életének milyenségét a születés pillanatának helyzete befolyásolja. A személyiség kialakulása hét fontos tényező együttes hatásának eredménye:
1. Milyen lélekcsoporthoz tartozik a szülött.
2. Milyen fokú szellemi fejlettséget szerzett előző életek során.
3. Az öröklött gének.
4. A fogantatáskor és a magzati korban átélt események.
5. A születés pillanatában átélt külső ráhatás.
6. A születés pillanatában a szülöttet érintő bolygóhatások.
7. Az első hat év.
A születendő személy az elért szellemi fejlettségnek megfelelő életutat választhat a "továbbhaladás" érdekében. Ennek értelmében megtervezi az új életet, aminek feltétele a társadalmi, földrajzi és szociális helyzet. A cél érdekében tudatosan választja azt a szülőpárt, akik számára a legmegfelelőbb életet biztosíthatják. Mint ahogyan azt is, hogy milyen időpontban kell megszületnie ahhoz, hogy azok a hatások, melyek a születéskor érik, a fizikai testét a tervezett élethez "beüzemeljék".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.