Nem találsz pasit? Az alkatfunkciós elemzéssel kiderítheted, miért!

párkapcsolat alkatfunkciós elemzés szerelem párválasztás életmód
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fogalmad sincs róla, miért csődölnek be sorra a párkapcsolataid, és miért esel bele folyton ugyanabba a csapdába? Az alkatfunkciós elemzéssel máris megtudhatod a választ!


A génekben hordozzuk a viselkedésünket

A megjelenésünk, a testtartásunk és a vonásaink vizsgálata a történelem minden szakaszában fellelhető. Tudományos kutatások ezrei foglalkoznak azzal, vajon be lehet-e skatulyázni az egyéni individuumokat pusztán a külső jegyek alapján, és ennek tükrében kijelenthető-e, hogy ha valaki bizonyos külső ismérveket hordoz, akkor biztosan ennek megfelelő belső tulajdonságokkal is rendelkezik. Úgy tűnik, hogy DNS-állományunk születésünk pillanatától kezdve meghatározza alapvető viselkedési mintáinkat, és azt, hogy milyen egyéniséggé válunk, ha felnövünk. Robert L. Whiteside kutatásai statisztikailag is igazolták a testkódok és a viselkedési minták összefüggéseit. A kineziológia egyik izgalmas területe az alkatfunkciós elemzés, amely segítségével lehetőségünk nyílik azon erősségeink megismerésére, amelyekre egész életünk során építeni tudunk, valamint észrevehetjük azt is, hogy miért vonzódunk bizonyos emberekhez, illetve miért esünk ugyanabba a párkapcsolati hibába.

Öröklött funkciók

Az igazi megtalálásához, akivel hosszú távon egymásra hangolva és egymást kiegészítve tudunk létezni, természetesen lényegesek a külső jegyek és megjelenési formák, ám ennél sokkal fontosabbak a belső tulajdonságok, amelyek között a kutatások alapján szoros összefüggések lehetnek. Alapjában véve A-, B- és C-típusú besorolásokban vagyunk helyezhetőek 6 fő terület és azok alterületei alapján. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy az egyik kategória jobb vagy rosszabb, mint a másik, pusztán tisztában kell lennünk azzal, hogy mely vonásokkal rendelkezünk, és ez mit jelenthet számunkra, illetve a külvilág számára. "Az alkatfunkciós elemzéssel megismerhetjük testi sajátosságainkat, közelebb kerülhetünk önmagunkhoz és másokhoz, valamint világossá válhat az is, hogy miért választunk mindig hozzánk nem illő partnert" - tájékoztat Eörssy Péter, kineziológus.

Tipp! Ördög Nóra, ahogyan még sohasem láttad! Kattints a galériáért!


Magatartás

A gondolkodási jellegzetesség egyik területe az előnyben részesített magatartásforma, ahol a két szem különbözőségét vizsgáljuk. Az A típusnál a jobb és a bal szem között nincs eltérés, ami azt jelenti, hogy az ide tartozó emberek következetesek, és ezt másoktól is elvárják. A párkapcsolatokban a maximumra törekszenek, rendkívül megbízhatóak, és számukra elsőrangú a vállalt kötelezettségek teljesítése. A C típusnál a két szem alakja és formája jól láthatóan különbözik egymástól. Ők azok, akik abszolút következetlenek, saját maguk sem tudják kiszámítani, mit, mikor és miért tesznek, és szeretik a változatosságot.

Érdeklődés

A homlok elsősorban a gondolkodás és a tudás területe. A középen lapos homlok olyan emberre utal, aki szereti a magányt, általában zárkózott, és viszonylagos érzelemmenteséggel éli az életét. Azok az emberek, akiknél erős kidomborodás figyelhető meg ezen a területen, szeretnek ismerkedni, nyitottak az új dolgokra, és rendkívül intelligensek. A gondolkodási stílus vonatkozásában az erősen hátrahajló homlok gyakorlatias, eredményorientált és gyors döntéshozó személyiségre utal. A függőleges homlok mérlegelő típust tükröz, aki szereti az egymásra épülő, logikus lépéseket, és elvárja, hogy ezt mások is észrevegyék. Számára a sürgetés megterhelő, és kerüli az ilyen helyzeteket.

Önbizalom

Az érzelmi jellegzetességi területnél vizsgálhatjuk az önbizalmat. A keskeny és hosszú arc óvatos, biztonságra vágyó emberről árulkodik, aki féltőn óvja a jólétet, általában önértékelési problémákkal küzd, állandóan mérlegel, semmit nem bíz a véletlenre, és gyakran gyötri önkétely. A kerek és széles arc alapjában véve magabiztosságot tükröz, annak a személynek a sajátossága, aki úgy érzi, hogy bármire képes. Ez a tulajdonság azonban zavaró is lehet, hisz az illető szeret uralkodni és céljai eléréséhez mások igényeit sokszor figyelmen kívül hagyja.

Thinkstock
Thinkstock

Verbalitás

Az ösztönös kifejezési jellegzetességi terület megmutatja, hogy valaki mennyire képes beszélni az érzelmeiről és mit oszt meg önmagáról a párjának. Az összeszorított, vékony felső ajkak esetén megfigyelhető, hogy az illető keveset beszél, vagy a mondanivalóját a belső érzelmek elfedésére használja. Általában lényegre törően fejezi ki magát és másoktól is ezt várja el. Ezzel ellentétben az erősen duzzadt felsőajak rendkívül érzéki személyiséget tükröz, aki imád beszélni, és a társaság középpontja, ám emiatt gyakran nem kíváncsi a másikra.

Test-egyensúly

A testi jellegzetességi terület a láb és a felsőtest egymáshoz viszonyított arányát vizsgálja. A hosszú láb és rövid felsőtest típus nyugodt és kiegyensúlyozott, és mivel nála a súlypont magasan van, könnyen kibillen az egyensúlyából, így számára megterhelő a sok jövés-menés, a talpon állás. A rövid láb és hosszú felsőtest tevékeny személyiséget jellemez, aki folyamatos mozgásban van, szinte feszélyezi az egy helyben toporgás, és a pihenést elvesztegetett időnek tekinti.

A száj

A lefelé ívelő szájszöglet pesszimista emberre utal, ám sötét gondolataival nem terheli a környezetét, inkább igyekszik megóvni másokat a negatív tapasztalatok megélésétől. Sokszor azonban önmagát beteljesítő jóslattá válhat legjobb szándéka is, ami pont arra irányul, hogy ezt elkerülje. A felfelé ívelő szájszöglet optimista és pozitív életszemléletre vall, célorientált, sikeres egyéniséget jelöl, aki tele van új ötletekkel, és ösztönösen lelkesedik a párjáért.

Tipp! Scarlett Johansson-t varjak tépik szét! Kattints a galériáért!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.