Személyiséged az arcodra van írva

2011.11.25. 7:53

Ha szeretnél másokat jobban megismerni, vagy közelebb kerülni önmagadhoz, tanulj meg olvasni az arc jeleiből, ami soha nem hazudik.

Tipp! Teljesen kopasz lett a híres szupermodell! Kattints a galériáért!


Ami kint, az bent

Az arcolvasás vagy más néven fiziognómia ősi tudománya több ezer éves múltra tekint vissza. Már az ókori tudósok is végeztek ezzel kapcsolatos tanulmányokat, az első ismert arcelemzéseket a kínai orvosok készítették. A fiziognómia világméretű elterjedése a svájci Johann Kaspar Lavaternek köszönhető, aki műveiben összefoglalta az arcelemzés évszázados tapasztalatait. Az arcdiagnosztika az embert arcvonásai, testformája és általában véve külső jegyei alapján ítéli meg, ezáltal betekintést nyújt a személyiség rejtett igazságaiba, a múltba, a jelenbe és a jövőbe. A keleti fiziognómia szerint minden ember saját fejlődésének két lábon járó története. A környezet, ahol nevelkedtünk, a bennünk zajló lelki folyamatok, a szüleink érdemei és hibái, és mindaz, amit életünk során tapasztalunk, megjelenik az arcunkon is. Az arcdiagnosztika a lelki, a testi és a szellemi folyamatokat együttesen vizsgálja, s ezek függvényében ad pontos képet az ember jelleméről, viselkedéséről és egészségéről. Így tehát arcunk olyan, akár egy önéletrajz, ami mindenki számára nyitott és olvasható.


Thinkstock


Nézz mélyen a szemébe

Az arcelemzés egy komplex tudomány. Ahogy a világ, és benne minden változik, úgy a személyiségünk, a minket körülvevő környezet sem állandó. Arcvonásainkat befolyásolja az is, hogy milyen mintákat hozunk a szüleinktől, milyen vidéken élünk, milyen ételeket eszünk és aktuálisan milyen lelkiállapotban vagyunk. A szervezetünkben beinduló változásokat előbb az arcunk jelzi, és csak később érezzük a konkrét fájdalmakat - vélekedik Kovács Ilona, kéz- és arcelemző. Ha pl. érzelmi problémáink vannak, elköltözünk egy új helyre, vagy átállunk egy húsmentes életmódra, ezek a tényezők átrendezhetik az arcvonásainkat. Természetesen bizonyos dolgok alapvetően nem változnak, így pl. az ajkaink, az orrunk vagy a szemöldökünk formája, amelyek mélyreható vizsgálatával átfogóbb képet kaphatunk a személyiségünkről, az egészségi állapotunkról, a bennünk lévő energiákról, ám az arcelemzés mindig egy aktuális lelki és testi állapotot tükröz - fűzi hozzá a szakértő.

Miről árulkodnak a kozmikus elemek?

A kínai filozófia szerint öt, energetikailag is összefüggő elem befolyásolja az életünket és testünk működését születésünktől kezdve egészen a halálunkig: a Fa, a Víz, a Tűz, a Föld és a Fém. Az arcunk is az öt alapelem keveréke és a domináns elem függvénye, hogy valójában milyen karakterek vagyunk.

Tipp! Betiltották a pápa csókját! Kattints a galériáért!


A Föld arc

Jellemzői: széles állkapocs, széles homlok, kis orr, lapos, hosszú szemöldök, nagy szemek. Híres Föld arcok: Katarina hercegnő, Kate Winslet.

AFP


A Föld arcúak életében elsődleges szempont a biztonság és a stabilitás. Fő jellemvonásaik a megbízhatóság, az empátia, az őszinteség, a figyelmesség és a kedvesség. Az ilyen típusú karakterek általában módszeresek, tudatosak, racionálisak, és két lábbal a földön járnak. Ugyanakkor félénkek is, így eltarthat egy ideig, amíg megnyílnak mások előtt, ám ha ez sikerül, hűségesek és kitartóak. Mélyérzésűek, szeretnek a dolgok mögé látni, ám rendkívül érzékenyek, így ha valaki megbántja őket, nehezen bocsátanak meg. Mivel erősen fejlett az igazságérzetük, nem kedvelik a csalókat, és pontosan meg tudják különböztetni az életben a jó és a rossz dolgokat. A szerelemben hűségesek, odaadóak, és legfőbb törekvésük a boldog családi háttér megteremtése.

A Tűz arc

Jellemzők: telt, kerek arc, ragyogó szemek, széles állkapocs, hegyes áll, széles ajkak. Híres Tűz arcok: Catherine Zeta-Jones, Kylie Minogue, Beyoncé.

AFP


Alapvető érzelmeik közé tartozik a spontaneitás, a kalandvágyás és a szenvedély.  Akinek az arcában a tűz elem uralkodik, rendkívül extrovertált személyiség, és szeret a figyelem középpontjában állni. Ezek a típusok gyakran művészi vénával megáldottak, és intenzíven vágynak a szereplésre. Életük nyitott könyv, élvezik az örömteli pillanatokat, ám ha a dolgok unalmassá válnak, azonnal továbbállnak, és új kihívásokat keresnek. A Tűz arcú személyiségek szerelmi életét drámai veszekedések és édes kibékülések jellemzik, szenvedélyes szeretők, akik hajlamosak a túlzott féltékenységre. Vezető típusok, céljaik elérése érdekében mindent megtesznek, és gyakran kockáztatnak, ám sokszor feleslegesen.

Tipp! Nézz képeket Tóth Gabiról! Kattints a galériáért!


A Víz arc

Jellemzői: mélyen ülő, csillogó szemek, hosszú szempillák, magas homlok, vékony, kifejező szemöldök, széles száj, hegyes áll. Híres Víz arcok: Renée Zellweger, Samantha Cameron.


AFP


Rugalmas, alkalmazkodó, jó társaság, aki élvezi a változatosságot, a változást, és rendkívül intuitív, figyelmes személyiség. A Víz arcúakat kreativitás, bölcsesség, határozottság és érzékenység jellemez, fontosak számukra a hagyományos értékek, csakúgy, mint az otthon és a család. Ugyanakkor hajlamosak túlgondolni a dolgokat, életük során sokszor szembesülnek a félelemmel, a bizonytalansággal, és emiatt gyakran megtorpannak. Fontos jellemvonásuk a szabadságvágy, a függetlenség, és bár nyitott, életvidám személyiségnek tűnnek, valójában titokzatosak és kiismerhetetlenek, akik nehezen mutatják ki az érzelmeiket.

A Fa arc

Jellemzői: magas homlok, erős állkapocs, közel fekvő szemek, hosszú, egyenes orr, keskeny száj. Híres Fa arcok: Jennifer Aniston, Sarah Jessica Parker, Madonna.

AFP


Impulzív, ambiciózus, optimista és magabiztos személyiségek. Akiknek az arcában a fa elem dominál, jellemzően törtető személyiségek, és ha akadályoztatva érzik magukat a céljaikban, ingerlékennyé, dühössé, sőt kegyetlenné is válhatnak. Jó döntéshozók, igazi vezető típusok, akik szeretnek parancsolgatni és másokat elnyomni, határozottságuk sokszor makacssággal is párosul. Idealisták, erős kritikai érzékkel rendelkeznek önmagukkal és másokkal szemben, emellett ösztönös és optimista emberek, akik igénylik a függetlenséget.

Tipp! ValóVilág szereplők az Erotika Parádén! Kattints a galériáért! (18+)


A Fém arc

Jellemzői: kicsi, mélyen ülő szemek, kiemelkedő felső arccsont, vékony ajkak, éles orrnyereg. Híres Fém arcok:  Cheryl Cole, Gwyneth Paltrow.


AFP


Önálló, határozott, kitartó, spontán és erős személyiségek, ám másokkal szemben gyakran zárkózottak, hűvösek és tartózkodóak. A Fém arcú emberek jó üzleti érzékkel rendelkeznek, éles eszűek, döntéseikben józan ítélőképességűek, ám sokszor túl sokáig mérlegelnek. Munkájukat erős önfegyelem, kemény akaraterő és pontosság jellemzi. Érzelmeiket tekintve gyakran bizonytalanok, önértékelési gondokkal küszködnek, és sokszor képtelenek megfelelni az elvárásoknak, hisz a tökéletességre törekszenek. Nehéz közel férkőzni a szívükhöz, ám ha biztonságban érzik magukat, megnyílnak, és mélyebb érzésekről is tanúbizonyságot tesznek.

A híres olasz kriminálantropológus, Cesare Lombroso a frenológia, a fiziognómia és a karakterológia eredményeit felhasználva arra a következtetésre jutott, hogy bizonyos külső ismérvek határozzák meg azt, hogy valaki bűnözővé válik-e vagy sem. Úgy gondolta, hogy a bűnözés kriminális adottságok alapján öröklődik, és a született bűnözők felismerhetőek olyan fizikai jellegzetességek (ezeket ő stigmáknak nevezte) nyomán, mint a koponya és az állkapocs méretei, azok abnormális alakja, illetve az arc szimmetriái. A születetett bűnözők külsődleges jellemzői pl. a túlzottan nagy és elálló fülek, a hideg és merev tekintet, a véres szem, a gyér szakáll vagy a bozontos szemöldök.


Tipp! Ilyenek az igazi cicafiúk? Kattints a galériáért!A legfurcsább masszázsokhttp://www.life.hu/tested-lelked/20111121-a-legfurcsabb-masszazsok.html 5 házi módszer a megfázás kezelésérehttp://www.life.hu/tested-lelked/20111115-5-hazi-modszer-a-megfazas-kezelesere.html Ki is valójában Katalin hercegnő?http://www.life.hu/tested-lelked/20111111-ki-is-valojaban-katalin-hercegno.html Így alakultak át a sztárok - diéta előtt és utánhttp://www.life.hu/tested-lelked/dieta/20111111-igy-alakultak-at-a-sztarok-dieta-elott-es-utan.html A rossz étrend a géneket is megváltoztatjahttp://www.life.hu/tested-lelked/20111109-a-rossz-etrend-a-genjeidet-is-megvaltoztatja.html


arcönismeretpszichológiaszemélyiség