Matthew McConaughey izzadás Colin Farrell Andy Murray szexis pasi jóga macsó edzés színészek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Súlyzózás? Futás? Úszás? Bringázás? A sztárvilág legszexisebb és legkeményebb pasijai egy teljesen más sportra esküsznek. Matthew McConaughey, Hugh Jackman vagy a friss olimpiai bajnok, Andy Murray a jógateremben izzasztják magukat.

Robert Downey Jr.

A Vasember sztárja sokkal hajlékonyabb, mint a vas! Robert Downey Jr. ugyanis a jóga szerelmese, alkohol- és drogfüggőségét cserélte fel egy sokkal egészségesebb életmódra több mint 10 évvel ezelőtt. A jóképű, csupaizom színész a power-flow irányzat híve, amelyet Vinnie Marino oktatóval gyakorol rendszeresen. "Ha 1-2 óra jógával kezdem a reggelt, sokkal fittebbnek, rugalmasabbnak, könnyedebbnek és tudatosabbnak érzem magamat egész nap!" - nyilatkozta a sztár egy életmódmagazinnak. Bár ahogy Tony Stark mondta a Vasember első részében, ő nem egy hőstípus, Robert kimondottan jól csinálja a virabhadrászanát, azaz a hőspózt!

Warner Bros.
Warner Bros.

Colin Farrell

Colin Farrell sem élt mindig jógiként, nemcsak a kábítószerrel, az alkohollal, de a hatóságokkal is többször meggyűlt a baja a balhés sztárnak. Mára azonban a színész úgy tűnik, megkomolyodott, példás családapa lett, és jobbnál jobb szerepekben láthatjuk viszont a filmvásznon. Legújabb kasszasikernek ígérkező filmjében, a Schwarzenegger-klasszikus Emlékmás remake-jében is bombaformában láthatjuk, amelyet azonban nemcsak annak köszönhet, hogy a személyi edzőjével tréningezik, hanem annak is, hogy rendszeresen gyakorolja az ászanákat egy Los Angeles-i jógastúdióban. "A forgatásra fogynom és izmosodnom is kellett, és erre a mindennapos súlyzós edzések mellett a jógát találtam a legalkalmasabbnak" - mesélte a színész egy interjúban.

AFP
AFP

Adam Levine

Ha szereted a tetovált rockereket, akkor biztos megakadt már a szemed a Maroon 5 énekes-gitárosán. Adam Levine hosszú évek óta jógával tartja karban izmos testét, a zenész számára az ászanák rendszeres gyakorlása azonban nem csak az edzés miatt fontos. A jóképű sztár ugyanis a lemezfelvételek, a koncertek és más népszerűséggel járó elfoglaltságok között a jógában találta meg a megnyugvást és az ellazulást, de a dalszerzéshez szükséges inspirációt is. Adam minden fellépése előtt gyakorol egy órát, hogy bírja a strapát a színpadon.

AFP
AFP

Matthew McConaughey

A világ legszexisebb pasijának is megválasztott színész közismerten a tenger szerelmese, hiszen pompás testét többek között szörfözéssel, evezéssel és úszással tartja karban. Ugyanakkor Matthew McConaughey a jógát sem veti meg, és ha kocogás közben a strandon jön rá a kedv az ászanák gyakorlására, akkor szívesen tart "bemutatót" a homokban - az arra járó hölgyrajongók legnagyobb örömére.

Bing Bang Media
Bing Bang Media

Hugh Jackman

Hugh Jackman tökéletes testéről ódákat tudnánk zengeni... A színész mindent meg is tesz azért, hogy olyan alakja legyen, amilyet még néhány profi sportoló is megirigyelhet. A sztár közel 10 éve jógázik rendszeresen, és a forgatások előtti szigorú edzéstervében is mindig helyet kapnak az ászanák. Bár egy kigyúrt akcióhős számára szinte kötelezőek a kőkemény, súlyzós edzések, a boot camp tréningek, Hugh a jóga mellett fut, úszik, a tai chi-, a pilates- és a streching-óráknak is rendszeres látogatója - hetente ötször.

AFP
AFP

Sting

A Police egykori énekese nem egyszerűen rendszeresen jógázik, hanem Sting az ászanák és a jógaéletmód megszállottja. A sztár évtizedek óta egyetlen napot sem hagy ki, minden reggel 2 órát ászanázik és meditál, ezzel tartva magát karban fizikailag, lelkileg és szellemileg is. "Eleinte szkeptikus voltam a jógával kapcsolatban, ma már el sem tudnám képzelni az életemet nélküle" - nyilatkozta Sting egy jógalapnak. A zenész és felesége, Trudie Styler a tantra, a jivamukti és az astanga irányzatot gyakorolják, méghozzá profi szinten. "Mrs. Sting" már több jóga DVD-t is készített, és férjével közösen egy New York-i jógaközpontot is vezetnek.

Forrás: AFP/Getty/Jamie McCarthy
Forrás: AFP/Getty/Jamie McCarthy

Andy Murray

A friss olimpiai bajnok (és vegyes párosban ezüstérmes) teniszező sem csupán a rengeteg adogatásnak köszönheti a sikerét. Andy Murray ugyanis a tenisz mellett a hot yoga, azaz a bikram jóga rajongója. A sportcsillag szerint a 40 fokosra felfűtött, párás levegőjű teremben végzett ászanák nemcsak rugalmasabbá, fittebbé, gyorsabbá teszik, javítják a mozgáskoordinációját és az egyensúlyérzékét, de mentálisan is megerősítik. A jobb koncentráció és a tudatosság pedig elengedhetetlen egy olyan éberséget igénylő sportágban, mint a tenisz.

Forrás: AFP/Clive Brunskill
Forrás: AFP/Clive Brunskill

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.