hitelesség halál lélek szeretet reinkarnáció
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Annak ellenére, hogy szinte mindenki szeretné azt hinni, a halál csak egy kapu, és hiába pusztul el a test, a lélek élettől ragyogva tovább szárnyal valami ismeretlen öröm felé, a médiumok tevékenysége, hitelességük megosztja a közvéleményt.

De kik is azok a médiumok és mi a feladatuk?

Ahhoz, hogy erre a kérdésre bárki hiteles választ hallhasson, saját hitrendszerének korlátait kell, kellene ledöntenie. Sokan úgy vélik, a médiumok egészen biztosan csalók, a gyászoló emberek érzelmeinek vámszedői, akik előre kicsalt részinformációk alapján "gyártanak" egy mesét, amit a fájdalmába belefásult vesztes, az itt maradó, kritika nélkül elfogad. Mások azt vallják, a médium az nem más, mint közvetítő a földi világ és a spirituális, a szellemvilág között. Nem több, nem kevesebb. Valójában egy speciális érzékenységgel rendelkező személy aki - ha arra szükség van - csatornaként tud működni élők és holtak közt. Mert a feladat a legtöbb esetben ezen a területen van: valamilyen módon összeköttetést biztosítani az elhunyt személlyel.

Thinkstock
Thinkstock

Természetesen lehet így is, úgy is szemlélni a médiumok tevékenységét, ám szinte biztos, hogy aki mély ellenérzésekkel közelít a történethez, nem is veszi soha igénybe egyetlen közvetítő segítségét sem, hiszen szkeptikus magatartása és érzései ezt lehetetlenné teszik. Másrészről valóban nehéz kiszűrni, hogy a meglehetősen széles és színes ezoterikus piacon ki az, aki tiszta lélekkel vállal feladatot, és ki az, aki valóban olcsó bűvésztrükkökkel ámítja a túlvilággal kommunikálni szándékozó embereket.

Bozsák Angela (Angel mestermédium), aki több mint másfél évtizede segíti a hozzáforduló embereket, azt mondja, minimum négy motiváció vezérli mindazokat, akik lehetőséget kérnek a kommunikációra.

1. Túl váratlanul következett be a halál, nem volt lehetőség a búcsúzásra és a megbocsátásra, így a médium segítségével történik meg az elköszönés, a közös dolgok lezárása, sok esetben a feloldozás.

2. Nem tudja lezárni az élő a kapcsolatot, képtelen elengedni eltávozott szerettét, így ezen a különleges csatornán keresztül tartaná "maga mellett" az elhunytat. Ebben az esetben a médium legfontosabb feladata a közvetítés mellett az, hogy megértesse az itt maradt hozzátartozóval, tovább kell lépnie. Nem szabad a ragaszkodásával megnehezítenie a lélek szárnyalását, fejlődését. Hiszen aki eltávozott, annak már nincs több dolga ezen a földön, valójában nincs dolga azokkal sem, akiket földi élete során maga mellett tudott és szeretett. Más dimenzióba lépett, ott más feladatok várnak rá, és a hosszú ideig tartó gyász, a fájdalom, amit egykori párja vagy a szülő érez, bilincsként tarthatja fogva egy olyan köztes létben, ahonnan ő már menni szeretne.

3. Rejtélyes körülmények között következett be a halál, így az itt maradt hozzátartozó kétségek között vergődik, szeretné tudni, mi az igazság. Máskor csak úgy eltűnt valaki, akit nagyon szerettek, és a médium segítségével szeretnék megtudni, életben van-e még, vagy eltávozott.

4. A földön maradt ember magára marad gondjaival, kétségeivel és szeretne segítséget, tanácsot kapni attól, akit nagyon szeretett. Néha ez csak egy bizonyos terv jóváhagyása, máskor, esetleg egy nehéz döntés esetén a helyes választás elősegítése.

Thinkstock
Thinkstock


A médium szerint azonban az is előfordulhat, hogy az elhunyt szeretné felvenni egykori szeretteivel a kapcsolatot. Ezt többnyire azért teszik az eltávozott lelkek, mert segíteni szeretnének az itt maradt, egykori hozzátartozóknak. Amikor azonban egy eltávozott jelenik meg, annak ellenére, hogy nem történik más, mint hogy információt hoz és irányt mutat, ugyanúgy, ahogy ez egy médium segítségével is történik, bonyolultabb a dolog, mert a legtöbb esetben megijednek az emberek, ha megérzik vagy meglátják a szellemet. Pedig ha egy szeretett személy szelleme jelenik meg, akkor ő a segítségnyújtás szándékával érkezik. Felajánlja a segítségét, így érdemes kérdésekkel kideríteni, milyen területeken kell változtatni, vagy milyen döntést kellene hozni valamilyen, az életre vonatkozó fontos kérdésben.
Sokszor azonban egy hétköznapi ember számára sokkolóan ijesztő a szellem megjelenése, és megretten a kommunikációtól. Amennyiben ez gondot jelent, akkor érdemes médium segítségét kérni a közvetítéshez. Az eltávozottak az álmok segítségével is kommunikálnak, és bár a legtöbb esetben az álmokat nem jegyzi meg az ember, amikor nagyon nagy szükség van rá, az álomcsatorna segítségével a tudatalattiba rejtett információ, az üzenet felszínre bukkan, és segít megoldani a problémát.

Az eltávozottak visszatérése általában haláluk után két évig történik, utána már csak nagyon kivételes, veszélyes élethelyzetben figyelmeztetésképpen jelennek meg.

Thinkstock
Thinkstock



A médium nem cenzúrázhat

Sok esetben érkezhet olyan üzenet, amely nem kelt jó érzéseket az itt maradt emberekben. Az, akit egykor szeretett az egészen biztosan jót akar számára, ráadásul sokkal magasabb szempontok alapján ítél és irányít, de az általa kínált út vagy megoldás nem feltétlenül tűnik rögmentesnek annak, aki még a földi útját járja. Máskor meg egészen egyszerűen már nem akar "földközelben" lenni a lélek, nem akar többé kommunikálni ezen a felületen. Ebben az esetben sem szépíthet a médium, és el kell mondania azt, amit a lélek üzen.

Így történt abban az esetben is, amikor egy több mint egy évtizede elhunyt férfi lelke kérte azt egykori feleségétől, hogy tartsa tiszteletben eltávozását.

"Kérlek, hagyj békén" - szólt az üzenet, és a médium nem tompíthatta a kérés erejét.

Mindenki médiumnak születik?

Angela szerint mindannyian rendelkezünk egy belső spirituális maggal, amely a felsőbb szintekhez kapcsol minket, ám médiumnak (táltosnak, spirituális gyógyítónak) születni kell. A belső spirituális magra azt is mondhatjuk, hogy az isteni szikra mindenkibe ott lakozik, mellyel ha törődünk, ápoljuk belső énünket, akkor megérzéseink, intuícióink kiélesednek.
Bár minden médium ugyanolyan ember, mint bárki más, és ugyanúgy meg kell küzdjön párkapcsolati kihívásokkal, egzisztenciális gondokkal, a saját szülei vagy gyermekeivel való kapcsolatával, rendelkezik egy speciális érzékenységgel, amelyet tekinthet hatalomnak is a médium, de tiszta lélek esetében ez soha nem lehet hatalom, hanem feladat, amellyel a többi embert kell szolgálnia. Legjobb képességei szerint, tisztán, haszonleséstől mentesen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.