Elhunyt Michael Clarke Duncan amerikai színész

2012.09.04. 8:52

A hatalmas termetéről is elhíresült amerikai színészt a Halálsoron című filmben nyújtott alakításáért 2000-ben Oscar-díjra jelöltek.

Az 54 éves Duncan július 13-án infarktust kapott, amelyből nem tudott teljesen felépülni. A színész hétfő reggel egy Los Angeles-i kórházban halt meg.

Forrás: AFP

A csaknem 196 centiméter magas, 143 kilós, mély hangú Duncan utoljára a Fox televízió The Finder című sorozatában szerepelt, amelyet azonban májusban levettek a tévécsatorna műsoráról. A Chicagóban született Duncan 1990-ben Los Angelesbe költözött, ahol testőr lett, majd egy reklámfilmben megkapta a kiképző őrmester szerepét. A hatalmas testére szabott, kisebb alakítások után az első jelentősebb szerepét 1998-ban, az Armageddonban játszotta el, egy Medve becenevű fúrómunkást alakítva.

Az Armageddon forgatása során barátságot kötött Bruce Willisszel, akivel összesen négy filmben szerepelt együtt. Willis volt az, aki Frank Darabont rendezőnél közbenjárt, hogy Duncan a Halálsoronban megkaphassa a Louisianában nemi erőszak és gyilkosság miatt ártatlanul elítélt fekete, John Coffey szerepét. Coffey-nak misztikus ereje volt, a kezével gyógyított, sőt, még a halálból is vissza tudott hozni. A börtönőrök parancsnokát, Paul Edgecombot Tom Hanks alakította. Duncant a legjobb férfi mellékszereplők között jelölték az amerikai filmakadémia díjára.

MTI

Caramel hülye kisgyereknek érezte magát Hien melletthttp://www.life.hu/legykepben/20120904-caramel-a-the-voice-mestere-oszinten-elmeselte-miert-szakitott-hiennel.html A magyar származású üzletemberrel randizott Pippa Middletonhttp://www.life.hu/legykepben/20120903-pippa-middleton-katalin-hercegno-huga-aki-a-magyar-szarmazasu-andre.html Rippel Feri fejjel lefelé lóbálta gyermekéthttp://www.life.hu/legykepben/20120903-rippel-feri-fejjel-lefele-logatva-jatszik-kisfiaval-herkulessel-istenes-bence.html Keleti Andrea az utcán aludt és kamionosokkal zuhanyzott együtthttp://www.life.hu/legykepben/20120531-keleti-andrea-fius-lanynak-tartja-magat-egy-kave-szily.html Senki sem ad munkát a ValóVilág egykori sztárjánakhttp://www.life.hu/legykepben/20120903-el-sem-kezdett-dolgozni-uj-radios-munkahelyen-maris-kirugtak-vv.html Sztriptíz és a legidősebb Zámbó fiú az X-Faktor első válogatásánhttp://www.life.hu/legykepben/20120901-xfaktor-drama-vetkozes-es-konnyek-a-tehetsegkutato-elso-valogatojan.html Botrány az egykori sztárpárnál - A modell a házasságuk alatt is megcsalta énekes férjéthttp://www.life.hu/legykepben/20120901-heidi-klum-modell-a-hazassaguk-alatt-is-megcsalta-ferjet-az.html Szerelmi horoszkóp szeptemberrehttp://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20120827-ezoteria-csillagjegy-asztrologia-szerelmi-horoszkop-szeptemberre.html Csontsoványra fogyott a gyönyörű színésznő - Vajon mi áll a háttérben?http://www.life.hu/tested-lelked/20120901-rengeteget-fogyott-jennifer-connelly-szineszno-csontsovany-lett.html
Michael Clarke Duncanszívinfarktusvilágsztárelhunytszínészmagas