Elhunyt Michael Clarke Duncan amerikai színész

magas színész világsztár Michael Clarke Duncan szívinfarktus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hatalmas termetéről is elhíresült amerikai színészt a Halálsoron című filmben nyújtott alakításáért 2000-ben Oscar-díjra jelöltek.

Az 54 éves Duncan július 13-án infarktust kapott, amelyből nem tudott teljesen felépülni. A színész hétfő reggel egy Los Angeles-i kórházban halt meg.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

A csaknem 196 centiméter magas, 143 kilós, mély hangú Duncan utoljára a Fox televízió The Finder című sorozatában szerepelt, amelyet azonban májusban levettek a tévécsatorna műsoráról. A Chicagóban született Duncan 1990-ben Los Angelesbe költözött, ahol testőr lett, majd egy reklámfilmben megkapta a kiképző őrmester szerepét. A hatalmas testére szabott, kisebb alakítások után az első jelentősebb szerepét 1998-ban, az Armageddonban játszotta el, egy Medve becenevű fúrómunkást alakítva.

Az Armageddon forgatása során barátságot kötött Bruce Willisszel, akivel összesen négy filmben szerepelt együtt. Willis volt az, aki Frank Darabont rendezőnél közbenjárt, hogy Duncan a Halálsoronban megkaphassa a Louisianában nemi erőszak és gyilkosság miatt ártatlanul elítélt fekete, John Coffey szerepét. Coffey-nak misztikus ereje volt, a kezével gyógyított, sőt, még a halálból is vissza tudott hozni. A börtönőrök parancsnokát, Paul Edgecombot Tom Hanks alakította. Duncant a legjobb férfi mellékszereplők között jelölték az amerikai filmakadémia díjára.

MTI

Caramel hülye kisgyereknek érezte magát Hien melletthttp://www.life.hu/legykepben/20120904-caramel-a-the-voice-mestere-oszinten-elmeselte-miert-szakitott-hiennel.htmlA magyar származású üzletemberrel randizott Pippa Middletonhttp://www.life.hu/legykepben/20120903-pippa-middleton-katalin-hercegno-huga-aki-a-magyar-szarmazasu-andre.htmlRippel Feri fejjel lefelé lóbálta gyermekéthttp://www.life.hu/legykepben/20120903-rippel-feri-fejjel-lefele-logatva-jatszik-kisfiaval-herkulessel-istenes-bence.htmlKeleti Andrea az utcán aludt és kamionosokkal zuhanyzott együtthttp://www.life.hu/legykepben/20120531-keleti-andrea-fius-lanynak-tartja-magat-egy-kave-szily.htmlSenki sem ad munkát a ValóVilág egykori sztárjánakhttp://www.life.hu/legykepben/20120903-el-sem-kezdett-dolgozni-uj-radios-munkahelyen-maris-kirugtak-vv.htmlSztriptíz és a legidősebb Zámbó fiú az X-Faktor első válogatásánhttp://www.life.hu/legykepben/20120901-xfaktor-drama-vetkozes-es-konnyek-a-tehetsegkutato-elso-valogatojan.htmlBotrány az egykori sztárpárnál - A modell a házasságuk alatt is megcsalta énekes férjéthttp://www.life.hu/legykepben/20120901-heidi-klum-modell-a-hazassaguk-alatt-is-megcsalta-ferjet-az.htmlSzerelmi horoszkóp szeptemberrehttp://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20120827-ezoteria-csillagjegy-asztrologia-szerelmi-horoszkop-szeptemberre.htmlCsontsoványra fogyott a gyönyörű színésznő - Vajon mi áll a háttérben?http://www.life.hu/tested-lelked/20120901-rengeteget-fogyott-jennifer-connelly-szineszno-csontsovany-lett.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.