Amerikai Egyesült Államok jóslás Fehér Ház ezotéria elnök jósnő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Azt gondolnánk, hogy az ezotériának nincs helye a Fehér Ház falai között, a valóság azonban az, hogy az Egyesült Államok több elnöke is igénybe vette asztrológusok, jósok és médiumok segítségét. Nem egy döntést hoztak meg az ő befolyásuknak köszönhetően, és nem egy megállapodást írtak alá az általuk javasolt időpontban. Az egyik leghíresebb jósnő, aki több elnökhöz is bejáratos volt, Jeane Dixon, aki állítólag a Kennedy-gyilkosságot is megjósolta.

Intő jelek a tenyéren

Az 1904-ben született Jeane már kisgyerekként tanúbizonyságot tett nem mindennapi képességeiről. Az egyik leghátborzongatóbb eset minden bizonnyal az volt, amikor néhány éves korában arra kérte az édesanyját, hogy hadd játsszon azzal a fekete keretes levéllel. Az asszony elcsodálkozott, hiszen semmilyen fekete keretes levél nem volt a közelben. Nem sokkal később azonban megérkezett a postás, és egyik elhunyt rokonuk gyászjelentését kézbesítette. Több hasonló történetet is őriz a családi legendárium, ám ezek jelentőségét akkor értették meg, amikor egy cigánytáborba látogattak. Egy ott élő asszony megvizsgálta az akkor nyolcéves kislány tenyerét, és döbbenten fedezte fel a Dávid-csillag és a félhold jelét. Ezek az alakzatok csak elvétve jelennek meg tenyéren, és minden esetben kiemelkedő ezoterikus képességekről árulkodnak. A cigányasszony kristálygömböt ajándékozott Jeane-nak, amit aztán szorgalmasan használt élete végéig.

http://en.wikipedia.org
http://en.wikipedia.org

Háziasszony kristálygömbbel

Nem hétköznapi képességei ellenére Jeane teljesen hétköznapi életet élt. 1939-ben feleségül ment James Dixonhoz, aki autókereskedőként kereste a kenyerét Kaliforniában, majd áttért az ingatlanokra, és jól menő céget vezetett Washingtonban. Gyermekük nem született, Jeane háziasszonyi teendői mellett besegített a családi vállalkozásba, és időnként persze a jövőbe tekintett. Jóslataival komoly hírnévre tett szert, és kezdték egyre komolyabban venni okkult képességeit. Olyannyira, hogy maga az elnök, Franklin D. Roosevelt is felfigyelt rá, és a negyvenes években többször is magához hívatta a Fehér Házba. Hogy pontosan mi hangzott el ezeken a beszélgetéseken, senki nem tudja biztosan, de állítólag Jeane előre látta a hidegháborút, illetve azt is megjósolta, meddig fog élni az elnök.

"Ez az a nap!"

Az elnöki konzultációk ellenére pályafutása csúcsára az ötvenes-hatvanas években ért. Ekkor hangzottak el leghatásosabb jóslatai, és ekkor vált közismertté. Előre látta a szputnyik fellövését, az Apollo-katasztrófát, John F. Kennedy meggyilkolását és egyesek szerint a szeptember 11-i terrortámadást is. Legemlékezetesebb jóslata azonban kétségtelenül John F. Kennedyhez kötődik. Először 1952-ben volt látomása: épp egy katedrálisban imádkozott, amikor megjelent előtte a Fehér Ház képe, felette az 1960-as évszám, a számokból sötét felhők gomolyogtak. Látott egy barna hajú, kék szemű fiatalembert, és azt is látta, hogy demokrata elnök lesz és erőszakos halált hal a hivatali ideje alatt. Később többször is finomította a jóslatát. 1956-ban például a Parade Magazine hasábjain publikált egy jóslatot, mely szerint az 1960-as elnökválasztás demokrata győzelemmel zárul, és a megválasztott elnök merénylet áldozata lesz, vagy az irodájában hal meg. Ekkor azonban még azt jósolta, hogy Richard Nixon nyeri meg a választást, amivel némi önellentmondásba keveredett, hiszen Nixon republikánus volt. 1963-ban közölte, hogy ez lesz a merénylet éve, áprilisban azt is hozzátette, hogy le fogják lőni az elnököt, novemberben pedig figyelmeztette, hogy megölik, ha délre utazik. Állítólag 1963. november 22-én bejelentette, hogy ez az a bizonyos nap, amikor lelövik az Egyesült Államok elnökét. Kennedy meggyilkolása után már senki nem kételkedett a jóslataiban.

http://en.wikipedia.org
http://en.wikipedia.org

Az elnöki jósnő

Miután hírnevet szerzett magának, bejáratos lett a Fehér Házba, és több elnöknek is adott tanácsokat. Richard Nixon például a titkárnőjén, Rose Mary Woodson keresztül tartotta vele a kapcsolatot, és meg is fogadta a tanácsait. Nem tudni, hogy személyesen hányszor találkoztak, de egy 1971-es találkozás bizonyítható. Ekkor Jeane azt jósolta, hogy hamarosan palesztin radikálisok fognak gazdag amerikai zsidók életére törni, aminek az lett az eredménye, hogy Nixon felállított egy rövid életű terrorizmusellenes bizottságot. A jóslatot akkoriban úgy értelmezték, hogy előre látta az 1972-es müncheni olimpián bekövetkezett túszdrámát, ám olyanok is vannak, akik szerint Jeane jó harminc évet tévedett, és valójában a szeptember 11-i terrortámadást vetítette előre. Bár több elnöknek is dolgozott, Jeane a Reagan házaspárra volt a legnagyobb hatással. Nancy és Ronald Reagan már azelőtt érdeklődött az ezotéria iránt, hogy kapcsolatba kerültek volna a politikával, és ez az érdeklődés egyre élénkebb lett. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy Ronald Reagan kaliforniai kormányzó korában hivatalosan is foglalkozott az asztrológiával, pontosabban az asztrológusok helyzetével: aláírta ugyanis azt a rendelkezést, mely elkülönítette a hivatásos, engedéllyel rendelkező asztrológusokat az egyszerű jövendőmondóktól, és lehetővé tette számukra, hogy szabadon gyakorolhassák mesterségüket. Számos asztrológussal és jövendőmondóval álltak kapcsolatban, de kétségtelenül Jeane volt rájuk a legnagyobb hatással.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

A Dixon-hatás

Sokan elismerik képességeit és még ma is ámulnak egykori jóslatain, ám vannak kétkedők is szép számmal. Ez utóbbiak közé tartozik John Allen Paulos matematikus is, aki szerint nincs semmi szenzáció Jeane jóslataiban, ahogy más jövendőmondókéban sem. Az általa Dixon-hatásnak nevezett jelenség lényege, hogy azok a jóslatok kerülnek reflektorfénybe és kapnak publicitást, amik beigazolódnak, míg a téves jóslatok feledésbe merülnek. Jeane megjósolta például, hogy 1958-ban kitör a III. világháború, illetve hogy az oroszok küldenek először embert a Holdra, ezekre a jóslatokra azonban már senki sem emlékszik, hiszen nem váltak valóra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.