Olaszország Milánó ördög ördögűzés ezotéria egyház Sátán
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ez nem horrorfilm, a valóság! Ördögűző forróvonalat üzemeltet a katolikus egyház Milánóban. A Life.hu kíváncsi volt a részletekre.

"Hívj, és kiűzöm belőled az ördögöt!"

A katolikus egyház milánói vezetése úgy vélte, hogy itt az ideje keményebb és modernebb eszközökkel felvenni a harcot a gonosszal, ezért egy forróvonalat hoztak létre, amit bármely hívő tárcsázhat, akit megszállt az ördög, esetleg úgy véli, hogy egy ismerőse került a sátáni hatalom uralma alá. Aki felhívja a számot, személyesen beszélhet egy ördögűzésben is tapasztalt atyával, és azonnal gyakorlati tanácsokat kaphat, ha a sátán épp a közelében ólálkodik. A szolgáltatást kezdetben hat pappal működtették, de a létszámot hamar meg kellett duplázni, mert a katolikus egyház szakértői úgy vélik, az elmúlt 15 évben megnövekedett az igény a sátánellenes szolgáltatásokra.

Forrás: AFP/Photo12
Forrás: AFP/Photo12

Jelenet a Stigmata című filmből

Az ördögűzés szakértője

Monsignor Angelo Mascheroni, a milánói egyházmegye ördögűzésben leginkább járatos tiszteletese 1995 óta segít a megszállottakon. "A hívások száma a közelmúltban a kétszeresére nőtt, ez pedig azt jelenti, hogy szükség van az áldásos tevékenységünkre." Az atya még hozzátette: "A gonosznak nem számít, hogy akit megkísért, az öreg vagy fiatal, férfi vagy nő, sőt, a gyermekek sincsenek biztonságban. Az ördög nem válogat, semmire és senkire sincs tekintettel."

Az ördögűzők telefonja, ha nem is megszakítások nélkül, de folyamatosan csörög. Monsignor Mascheroni elmondása szerint volt olyan nap, hogy mintegy százhúszan kérték a papok segítségét.

Kibe bújik az ördög?

A legtöbbször aggódó szülők tárcsázzák a forróvonalat, akik a gyermekükön vélik felfedezni, hogy azt megszállta az ördög. Ha azonban egy kamasz lázad, lóg az iskolából, dohányzik, alkoholt fogyaszt vagy kábítószerezik még nem kell azonnal a démonokra gyanakodni, ennek ellenére a rémült családtagokat nem "engedik el" tanács és segítség nélkül. A tiszteletesek elmagyarázzák a szülőknek, hogy ez a viselkedés a korral jár, és "megdicsérik" őket, amiért figyelnek a gyermekeikre. Arra is felhívják a figyelmet, hogy a felgyorsult, megváltozott világban teljesen más veszélyek leselkednek a könnyen befolyásolható fiatalokra, mint a sátán.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Gabriele Amorth atya, a Vatikán főördögűzője

Most akkor ördögi vagy sem?

Monsignor Mascheroni óva inti a híveket és a telefonálókat, hogy minden nehézség és probléma mögött az ördögöt sejtsék. Gyakran ugyanis mentális vagy pszichiátriai betegségek állnak a páciensek furcsa viselkedésének hátterében.

Gabriele Amorth atya, a Vatikán főördögűzője - igen, ez a pozíció is létezik - azonban kevésbé elnéző. Az atya, aki 25 éves praxisa során több mint 70 ezerszer segített a megszállottakon, és űzte el a testükből vagy éppen a lelkükből a gonoszt, teljesen másképp látja a sátán létezését. A főördögűző úgy gondolja, hogy a katolikus egyház csak teljes szigorral léphet fel a rossz térhódítása ellen, és nem tartja kizártnak, hogy az ördög már a Vatikán falai közé is beférkőzött. Véleménye szerint nemcsak az egyház, hanem a hívek is súlyos veszélynek vannak kitéve. "A jógázás vagy a Harry Potter olvasása sem Istennek tetsző cselekedet, hanem egyenesen ördögi" - mondta Gabriele Amorth atya.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.