személyiség James Dean horoszkóp ezotéria vízöntő csillagjegy
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sorozatunkban minden hónapban bemutatjuk az aktuális csillagjegy egy-egy híres szülöttjét, hogy megvizsgálhassuk: hol és miként jelentkeztek az életében a horoszkópjának jellegzetességei. A Vízöntőket egy igazi lázadó, James Dean képviseli.  

A 'Vízöntő férfi' rovatának főcíme az egyik mérvadó horoszkópos szakirodalomban a következő: 'a különc szerető'. Ezzel az erővel akár James Dean fotóját is odatehették volna, hiszen őt magát is pont ezzel a két dologgal szokták jellemezni: a lázadó kívülállással és a kölykösen szexi erotikus kisugárzással, amely annak idején oly sok mindenkinek elcsavarta a fejét, legyen szó akár nőkről, akár férfiakról - és amely máig hatni képes a filmjeinek nézőire.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

A sármos színészről készült galéria képeiért kattints ide!

James Dean különcsége és 'haragban a világgal' mentalitása (hogy a legnagyobb filmsikerének címével éljünk) már a gyerekkorától nyomon követhető. A rendkívül anyás kisfiú ("Ő volt az egyetlen, aki valaha megértett engem igazán" - vallotta a mamáról a sztár) kilencévesen elvesztette az édesanyját, ettől kezdve pedig nagyon sokat volt kénytelen költözni, hol az apjával, hol a különböző rokonoknál lehúzva egy-két évet. Az egyetemet aztán gyorsan otthagyta (lásd a Vízöntők nonkonformizmusát), és színészkedésbe fogott a híres Actors Studio tanítványaként, New Yorkban.

A Vízöntőkre jellemző némi kettősség is: rendkívül elkötelezetten tudnak dolgozni egy szervezet vagy egy cég tagjaként - ugyanakkor ha már nincs meg ehhez a belső motivációjuk, akkor magasról tesznek a társadalmi elvárásokra, és egyszerűen lelépnek. A színészet ebből a szempontból ideálisnak bizonyult James Dean számára: igazi csapatjátékosként kellett tevékenykednie a felfedezése után (amely az Édentől keletre című filmmel következett be) a legnagyobb sztárok partnereként, a benne rejlő melankóliát és lázadást pedig a szerepeiben élhette ki. Például a már említett Haragban a világgal című filmben, melynek főhőse a korszak kamaszainak bálványa lett, és nagyban hozzájárult James Dean azóta tartó imidzsének és legendájának megteremtéséhez: ő az, aki a behúzott vállával, zsebre dugott kezével, szomorú, de nyílt tekintetével tökéletesen ki tudja fejezni a felnövő generációk világfájdalmát és kívülállását.

Tippünk: Nézd meg a film előzetesét!




Közismert James Deanről, hogy mennyire lelkesedett a száguldás és az autóversenyzés iránt, ez okozta végül a halálát is. Nos, a Vízöntők rendszerint különösen érdeklődnek a műszaki újdonságok iránt, és jó csapatjátékosok - ahogyan Dean is az volt a középiskolában a kosárlabda- és a baseballpályán is. A Vízöntő pedig polgárpukkasztó csodabogár is tud lenni: vélhetően emiatt (is) vette meg Dean azt az elátkozott sportautót, ami még rajta kívül másoknak is oly sok bajt okozott, és amiben karambolozva a halálát lelte. Még abban az évben végleg legenda lett belőle: ő volt az első, akit posztumusz jelöltek (ráadásul kétszer) a színészi teljesítményéért az Oscar-díjra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.