a nap cikke veszélyes félelem szellem kísértet rettegés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szeretsz kirándulni, kellemes sétákat tenni a természet lágy ölén? Ha ezeken a vidékeken jársz, akkor nyúlcipőre is szükséged lesz, hiszen bármikor melléd szegődhet egy rémisztő kísértet!

A szerencsétlenség kövei Hawaiion

Ha Hawaiion jársz, a Volcanoes Nemzeti Parkban gyönyörködj a tájban, de eszedbe se jusson szuvenírként egyetlen lávadarabot is magaddal vinni! Nem az éber vadőrök lesik a kőtolvajokat, hanem Pele, a tűzhányók bosszúálló istennője! Az őslakosok szerint ugyanis minden egyes kis kőben ott lapul az istennő lelke. Így ha valaki csak egy aprót is elvisz a vulkán közeléből, átkozott lesz, rejtélyes halál vagy megmagyarázhatatlan szerencsétlenség vár rá. Egy amerikai milliárdos például néhány nap alatt olyan szegény lett, mint a templom egere, egy család több tagját pedig szörnyű baleset érte, miután zsebre vágtak néhány lávadarabot. Szintén erről tanúskodik a nemzeti parknak címzett levelek és csomagok sokasága is, amelyben a bűnbánó szuvenírvadászok küldik vissza a zsákmányukat, abban reménykedve, hogy a sorsuk jobbra fordul. Gyakran látni az átoktól tartó túrázókat, ahogy a kijáratnál csipesszel szedegetik ki a kavicsokat a cipőjük talpából...

Forrás: www.nps.gov
Forrás: www.nps.gov

A száműzöttek fennsíkja Izlandon

Izland mindig is a mesebeli lények földjeként volt ismert, ahol boszorkányok, trollok és tündérek laknak. A száműzöttek fennsíkjaként ismert vidéken csak ritkán fordulnak meg turisták, ellenben a természetfeletti lények annál inkább! A környéken lakók több ezer kísértettörténetet ismernek, adnak tovább, és bizonyára ki is találnak néhány eseményt. Ilyen például Eyvindur Jónsson esete, aki kisgyerekként sajtot lopott egy gazdától. Ő fülön csípte és elátkozta a fiút, így az sem életében, sem halála után nem tudott többé felhagyni a tolvajlással. Gyakran még ma is elcsen ezt-azt a környékbeliektől és a kirándulóktól.

Thinkstock
Thinkstock

Az Atacama óriása

"Aki a sivatagba téved, sosem tér onnan vissza" - figyelmeztették egymást évszázadokon keresztül a chilei és perui őslakosok, akik az Atacama-sivatag szélén éltek. A nomádok azonban nem a forróság és a végtelen homoktenger miatt aggódtak, hanem a sivatagban lakó gonosz óriástól féltek. Az óriás ráadásul létezik, de a földi "halandók" nem láthatják. Csak légi és űrfelvételeken látszik az a hatalmas emberi alak, amelynek fejét sugarak övezik, egyik kezében nyilat vagy lándzsát, a másikban pedig gyógyfüves erszényt tart. Hogy az atacamai óriás miképpen került oda, és mely civilizáció műve, azt ma sem tudni. Leszámítva Erich von Däniken földönkívüli elméletét, máig egyetlen tudós sem hozakodott elő a kutatásával e témában.

Forrás: www.atacamaphoto.com
Forrás: www.atacamaphoto.com

Boszorkányszombat a Hold völgyében

Nem a budapesti Gellért-hegy az egyetlen, ahol szombatonként összegyűlnek a boszorkányok! A bolíviai Valle de la Luna, azaz a Hold völgye is egy ilyen rejtelmes vidék, elhagyatott holdbéli táj, de holdlakó lények helyett szörnyű démonok lakják. A nemzeti parkot a dolgozók és a látogatók biztonsága érdekében minden nap délután még jóval sötétedés előtt bezárják, de így is történnek hátborzongató és rejtélyes események! A környékbeli boszorkányok ugyanis szombatonként és teliholdas éjszakákon bizarr szertartásokat és rítusokat végeznek, véres áldozatokat mutatnak be a sziklák között, amelynek bizonyítékait gyakran a turisták fedezik fel napokkal később.

Thinkstock
Thinkstock

Mono Lake, a kenuzó szellem tava

Napközben a Yosemite Nemzeti Park és a Mono Lake népszerű kirándulóhely a kaliforniai turisták körében. De ahogy leszáll az est, a park kiürül, és a tópart is elcsendesedik, leszámítva a magányos kenust, aki a legenda szerint minden éjjel megjelenik a vízen. Ráadásul a közelben található Bodie, a kihalt szellemváros, amelyet egy aranyásó, William Bodey tett hírhedtté. Az aranyásó az 1870-es években tűnt el nyomtalanul, "magára" hagyva a családja által alapított települést, ami az aranyláz egyik központja volt. Kalandorok, szerencselovagok és törvényen kívüliek ezrei fordultak meg itt. Akkoriban a lövöldözések és a halálesetek mindennaposak voltak Bodie-ban, ma viszont már sokkal békésebb és kísértetiesebb a vidék...

Thinkstock
Thinkstock

Ha tetszett a cikkünk, kövesd a Life.hu-t a Facebookon is, hogy ne maradj le semmiről!



Nagy-Britannia legborzasztóbb kísértetházaihttp://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20130123-szellem-ezoteria-nagybritannia-legborzasztobb-kisertethazai.htmlEgy tipikus Vízöntő: James Deanhttp://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20130121-horoszkop-ezoteria-egy-tipikus-vizonto-james-dean.htmlMi vár a 2013-ban született gyermekekre?http://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20130121-ezoteria-es-csillagjegy-babahoroszkop-ez-var-a-2013ban-szuletett-gyermekekre.htmlA sztárok kedvenc jövendőmondóihttp://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20130108-ezoteria-es-csillagjegy-a-sztarok-kedvenc-jovendomondoi-laura-day-winfried.htmlA barbadosi mozgó koporsók rejtélyehttp://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20130116-barbados-a-kulonleges-mozgo-koporsok-rejtelye.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.